Bra samtal med statsministern under lunchen

Är sedan 09.00 på plats på moderaternas valkonferens. Ett 100-tal moderater diskuterar upplägget inför valet 2010, med analyser av opinionsläget, prioriterade frågor under det kommande året och olika kampanjer och kampanjmetoder, Dörrknackning är en intressant metod, sociala medier en annan. Vi kan konstatera att det är mycket arbete som väntar oss kommande månader.

Under lunchen stötte jag ihop med statsminister Reinfeldt här utanför i korridoren, så vi hälsade, och gick och satte oss vid samma bord.  Fick tillfälle att berätta om läget i Umeå och Västerbotten, liksom "pusha" för ett antal viktiga frågor för oss i Norrland. Däribland infrastrukturfrågorna och Norrbotniabanan. Jag passade på att bjuda upp honom på besök till oss, och han berättade att det kommer att bli mer resande runt om i landet när Sveriges ordförandeskap i EU är avslutat. 

Vi hann också prata om mer specifika partifrågor. Han var glad över att moderaterna i Umeå och Västerbotten numera är ett gott exempel på enighet och framåtanda. Vi fortsätter vara det länsförbund som ökar mest medlesmässigt i landet. En viss skillnad jämfört med hur det lokalt var i vårt parti i början av 2000-talet…

Nu är det förövrigt kaffepaus. Vi hörs!

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

 1. Isak

  Kul att höra om dina goda relationer med statsministern
  och att han gladdes över moderaternas framgångar i Väster-
  botten. Vet inte om han visste om dom konflikter som mode-
  raterna hade i Västerbotten sedan tidigare år. Att dom nu
  skulle vara bilagda är för mig en nyhet med modefikation.
  Mig veterligt så har moderaterna ett tiotal antagonister
  som blir jobbiga i den kommande valrörelsen. Och med den
  insyn som jag har, så är medlemstillströmmningen långt
  ifrån så positiv som den uppgetts. Så Herr Ågren du har
  nog en del att bevisa.

 2. Anders Ågren

  Svar till Isak (2009-11-21 00:12)
  Falangstriderna är sedan flera år ett minne blott, och det är numera en synnerligen god stämning. På de senaste årens årsmöten har alla beslut tagits i enighet, så också den senaste nomineringsstämman där vi var fullständigt eniga om ordningen för de 51 kandidaterna på¨valsedeln inför valet 2010. Ett gott betyg åt alla som är aktiva i partiet. Men det finns säkert de som inte gillar att (M) numera går i samma takt.

 3. Pelle

  ”Marchera” i takt i takt har vi genom åren sett många högerpartier göra – vet inte om det skulle vara något positivt med det.

  Det enda positiva skulle väl vara om högern ”marcherade” i takt ut ur riksdagen efter valat 2010!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.