Tråkig vandalisering mot Höstljus

Igårkväll gick jag och min fru och beundrade de olika ljusinstallationerna i årets, något mindre, upplaga av Umeå Höstljus.

Höstljus har ju blivit ett årligt återkommande inslag och mycket uppskattat av umeborna. Arrangemanget är ett samarbete mellan Umeå kommun, Umeå Energi och Umeå C. Dessutom bidrar fastighetsföretag, entreprenadföretag, arkitekter, landskapsarkitekter, konstnärer, kulturföreningar, scenljussättare, elinstallatörer med flera, med både finansiering och engagerat arbete.

Nu på förmiddagen tog vi en ny promenad och kunde då konstatera att en av installationerna "RovIce" på Rådhusesplananden hade blivit förstörd. Ni ser bilden här nedanför.

Förjäkligt att folk måste förstöra på det här sättet. Nån förbipasserande borde ju dessutom ha sett vandaliseringen. I så fall borde de tipsa polisen, så att man kan få fast de skyldiga.

Etiketter: , ,

5 kommentarer

 1. Lennart Holmlund

  Är du helt säker på att det inte är värmen som vandaliserat isskulpturen. Jag gick förbi Reidar Rova i fredags när han höll på att göra skulpturen och redan då svettades den otroligt och hela dagen igår var det varmt, så jag skulle inte vara förvånad alls om den fallit sönder av sig själv

 2. Reidar Rova

  Svettningen i fredags har inget med att den stöp natten mot söndag utan den är ikullknuffads utan tvekan. jag gick förbi igårkväll kl 23 oo och då stod den på starka ben
  Det gick en våg av händelser igårkväll där flera installationer fått stryk

 3. Anders Ågren

  Svar till Reidar Rova (2009-11-22 17:45)
  Ja, och när man såg hur delar från isskulturen hade hamnat flera meter därifrån så känns det inte som att det skulle vara ett verk av naturen, tvärtom. Jag visstr förövrigt inte att fler installationer hade vandaliseras, men det understryker ju bara hur jäkla onödigt det är.

 4. Wilhelmina Schedin

  Jag blev så fruktansvärt ledsen när jag läste i VK att isskulpturen var förstörd.
  Och nu hann jag aldrig se den. 🙁
  Och så ledsem för konstnären som gjorde den.

  Ni gör ni det fint på stan och vi kan njuta av det och så skall någon vara så elek och förstöra. Det skrivs mycket om friskvård men just vackra saker som man kan njuta av som konst gör ju att man blir glad och då mår bättre.

  Kan det sättas upp en ny isskulptur med belysning, en som är robustare. Umeå hade någon gång massiva isskulpturer bl. a en stor blå isbjörn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.