Rädda Sofiehemsskolan!

Socialdemokraterna och vänsterpartiet driver hårt frågan om att Sofiehemsskolan ska läggas ned. Men sista ordet är inte sagt i denna fråga. Just nu pågår debatten om hur regeringens extra miljoner för nästkommande år ska fördelas.

 
Allians för Umeå föreslår extra pengar till för- och grundskolenämnden – 40 miljoner extra för år 2010 – och detta innebär att Sofiehemsskolan kan räddas. Vi föreslår nämligen också att För- och grundskolenämnden ges i uppdrag att ompröva nedläggningsbeslutet just utifrån de nya förutsättningarna med mer pengar nästa år, om Alliansens förslag vinner bifall.
 
Sofiehemsskolan är en välfungerande och populär skola, utan problem med elevunderlag eller annat. Sofiehemsskolan har varit utsatt för angrepp även tidigare, men har alltid lyckats rida ut stormen.
 
Den här gången har socialdemokraterna dock varit mer oförsiktiga i sin argumentation. Tydligt är att för- och grundskolenämndens ordförande Margareta Rönngren m.fl. anser att det är fel människor som bor i området. Det har nämligen blivit ett argument för att skolan ska läggas ner. Likaså passar den inte in i sossarnas drömmar om att alla skolor ska vara stora.
 
Jag tror att (S) gör ett stort misstag. Det finns väldigt många som röstat på socialdemokraterna och vänstern i det aktuella Sofiehemsområdet – undrar hur de känner sig idag…..
Etiketter: , ,

3 kommentarer

 1. Förälder

  Men herre gud Anders. Trodde du kunde historien bättre. Bakgrunden till att skolor läggs ner och samhället gått utför på många sätt är ju den borgerliga politiken. Sossarnas politik är ju också på högersida, alltså borgerlig idag? Säger inte detta dig något? Vill du göra ngt bra för det svenska folket, för din familj och dina barn? Lämna M och bli röd på ngt vis, där finns hoppet om en positiv framtid.

  Sluta gnäll då det är ni som ställt till det.

 2. Helena

  Tack för ert stöd för Sofiehemsskolans bevarande.Med en växande stad som Umeå är det än viktigare att behålla sammanhållningen och tillhörighetskänslan i de olika bostadsområdena. På Sofiehem är det skolan som till största del står för detta. Utan skolan dör Sofiehem, barnen sprids på olika skolor och det blir ingen besparing bara en förlust på alla plan.

 3. Anders Ågren

  Svar till Helena (2009-11-30 22:23)
  När det gäller Sofiehemsskolan så är verkligen vänstern och socialdemokraterna (och nu även mp tydligen)ute och cyklar. Man lägger ned en bra kommunal skola, som INTE har problem med elevunderlaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.