Maffiametoder är förnamnet, om det stämmer

MIljöpartiets vice gruppledare i Umeå, Jonna Toftemyr Pedersen, kliver nu fram och berättar hur spelet bakom nedläggningen av Sofiehemsskolan gick till. Hon avslöjar också varför miljöpartiet lade ned sina röster.

Om det stämmer, och det finns ingen anledning att misstro hennes uppgifter för hon faktiskt är vice gruppledare i deras partigrupp, så är det en skandal av riktigt stora mått.

Miljöpartiet har enligt henne utsatts för påtryckningar, och socialdemokraterna och vänsterpartiet har hotat dem med att ett eventuellt stöd för förslaget om att rädda Sofiehemsskolan skulle resultera i – en nedläggning av Östra Ersbosaskolan!

Det är skrämmande och obehagliga uppgifter om hur det styrande partiet fungerar i vår stad. Jag hade ryktesvägen hört samma sak, men inte velat blogga om det eftersom jag inte hade några belägg för det. Men nu har alltså vice gruppledaren talat ut inför media.

Man blir mörkrädd. Är det så här socialdemokraterna numera styr Umeå? Med hot om repressalier för alla som vågar ha en annan uppfattning i nån fråga? Jag har tidigare i år anklagat (S) i Umeå och Lennart Holmlund för maffiemetoder . Då gällde det Holmlunds återkommande hot mot en populär restaurang i centrum, trots att den restaurangen inte hade något med den då aktuella frågan att göra.

Nu har vi samma situation igen, fast nu gäller det skolor. Socialdemokraterna vill lägga ned Sofiehemsskolan. När då ett annat parti (miljöpartiet), som har avgörandet i sin hand vill rädda just Sofiehemsskolan – då skjuter (S) mot ett helt annat håll och hotar med att Östra Ersbodaskolan ska stängas, Trots att det inte finns någon koppling mellan dessa frågor!!!!! Man ska tydligen driva igenomsin vilja med alla tänkbara medel. Däri ingår tydligen hot.

Om uppgifterna stämmer så förstår jag miljöpartiets besynnerliga agerande på fullmäktige. Då faller pusselbitarna på plats. Maffiametoder är tydligen socialdemokraternas nya metod att styra Umeå kommun. Det är ovärdigt. Det är obehagligt. Hoppas att många reagerar och vågar säga sin mening. Den här vägen är inget framgångsrecept för Umeå!

Hur ska elever, föräldrar och personal känna sig idag? Både på Östra Ersbodaskolan och Sofiehemsskolan. Socialdemokraterna och vänstern bryr sig inte en sekund om kvalitet i undervisning och andra faktorer på skolorna. Nu är alla skolor schackpjäser på ett bräde. "Om du räddar hästen, så tar jag ditt torn".

Skrämmande skolpolitik.

Etiketter: , ,

7 kommentarer

 1. Lennart Holmlund

  Anders att du nedlåter dig så lång att du pratar så mycket skit. Jag har överhuvudtaget inte nämnt ett enda ord om någon Östra Ersboda skola varken till miljöpartiet eller någon annan och inte något annat heller om skolorna och det har Karin Hörnfeldt skrivit. Du kanläsa i repotaget vad Alireza säger som är gruppledare.Du håller på med rent förtal i din blogg och det är bra att veta hur du är vilka du tror på.
  Jag har trott att du hade större etik i ditt sätt att bete dig

 2. Anders Ågren

  Svar till Lennart Holmlund (2009-12-04 09:26)
  Oj, det här var en öm tå för Lennart Holmlund tydligen. Nu pratar jag ”så mycket skit” och jag ”håller på med rent förtal”.

  Hur tänker du nu Lennart? Jag har bara skrivit att OM uppgifterna från miljöpartiets vice gruppledare är sanna så är det fråga om rena maffiametoder. OM uppgifterna stämmer, så är det skrämmande.

  På vilket sätt är det förtal? På vilket sätt pratar jag ”skit”?

  Din arga kommentar på min blogg gör mig – tyvärr – bara mer övertygad om att miljöpartiets vice gruppledare talar sanning. Alla som inte tycker som socialdemokraterna ska skrämmas till tystnad.

  Pinsamt!

 3. Lennart

  Ojojoj, vad du tar i…

  … Maffiametoder. Skandal. Hot. Skrämmande. Obehagligt. Mörkrädd. Repressalier. Ovärdigt….

  Formulera dig bättre om du vill bli trovärdig. Som grundkurs rekommenderar jag Örjan Mikaelssons insändare i gårdagens VK. Du kan även läsa vad en f d elev i 907-området skrev idag.

 4. Johanna

  Jag vädjar till er politiker att bortse från prestige och maktspel och istället rikta uppmärksamheten på sakfrågan som gett upphov till detta, för här är ni egentligen överens. Ni vill alla rädda Sofiehemsskolan från nedläggning. Utgå från detta och diskutera hur ni skall kunna göra gemensamt istället för att kasta paj. Gör det inte för att vinna röster i valet, utan för barnens skull NU innan skolan är tömd och det redan är för sent. Sofiehemsskolan är värd ett bättre öde. Varför inte ta någon miljon från kulturhuvudstadsåret för att rädda denna älskade skola som bedrivit verksamhet i 82 år!

 5. Anders Ågren

  Svar till Johanna (2009-12-04 13:33)
  Hejsan Johanna! Du skriver mycket klokt. Det finns heller ingen prestige i den här frågan från min sida. Vi från Allianspartierna ska göra allt för att försöka rädda skolan, och vi hoppas att miljöpartiet resonerar på samma sätt. Ha en trevlig helg!

 6. Lars Gidlöf

  Tror du vet att de inte skrämt till att lägga sig,men du vill ta politiska poäng. Klart du ska skriva om detta är sant,men ta reda på det innan du skriver,så mkt klarar ni politiker av att ta reda på fakta, stämmer det,skriv,skriv inte bara för att så misstroende bland folk.Det är väl inte något som är för mycket begärt. men klart, din Allianskollega kallar ju mig och Reinfetlh för mytbildare,ja,han kallar grundlagsutredningen för samma sak

 7. Birgitta

  Jag som gräsrot förstår inte hur du överhuvudtaqet kan sänka dig så lågt och skriva som du gör. Har du verklgen i förväg kollat alla uppgifters riktighet?
  Du skriver bl a ”Det är skrämmande och obehagliga uppgifter om hur det styrande partiet fungerar” Du blir mörkrädd skriver du men jag är redan mörkrädd för det sätt Aliansen styr vårt land och mörkrädd för er människosyn.
  Sedan tycker jag ni politiker, som ska reprensentera folket, borde borde hålla er för god att hela tiden ”kasta skit” på varandra! Det är ovärdigt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.