Sd, Sofiehemsskolan och SKL

Sverigedemokraterna i Umeå?

En av dagens nyheter är att Sveriedemokraterna ska ställa upp i kommunvalet i Umeå och siktar på att få plats i fullmäktige. Jag tror och hoppas att umeborna är klokare än så, och röstar på något av alla andra parter som finns i kommunen. Senast vi i fullmäktgie hade en representant från ett främlingsfientligt parti var under 1930-talet. Då var det lokalprofilen advokat Hallström. Låt det vara första och enda gången.

Umeå ska erbjuda en miljö som är öppen, tolerant och tillåtande. Sverigedemokraterna står för motsatsen.

Sofiehemsskolan

Miljöpartiet falggar upp för en presskonferens senare i veckan, där man nu vill rädda Sofiehemsskolan. Det är positivt! Britt-Marie Lövgren (FP) har i ett blogginlägg redogjort för de olika alternativen som nu står till buds. Från Alliansens sida är vi beredda att tillsammans med MP (och RO) se till at tta de beslut som krävs för att rädda Sofiehemsskolan. Det framförde jag igår också till miljöpartiets gruppledare.

SKL

Idag bär det av till mötesdagar med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). En digar lista med ärenden, bl.a. verksamhetsplan för 2010, jämställdhetssatsningar, remissyttranden m.m.

Ska packa ned datorn i väskan nu. På återhörande!

 

 

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Integritet

    Öppenhet, tolerans och tålamod – när ska du själv börja tillämpa det? Moderaterna ville ju förbjuda rökning för kommunens anställda. En del kommuner tänker nu införa påföljder för de rökare som inte följer tidigare beslutade förbud. Är det din linje också? Mobbning var Ordet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.