Fler båtplatser samt öppettider




Idag skriver VK om förslaget att möjliggöra fler båtplatser i centrala Umeå med omnejd. Det är positivt en uppgradering av det lokala båtlivets möjligheter står på agendan. Helt klart är båtturimen på frammarsch och har stor potential. Utöver den nya marinan med gästhamn på Ön som uppförs och drivs privat, så kan det lokala båtlivet i Umeå utvecklas genom att öka antalet båtplatser på ex Lundåkern, Gimonäs, i centrum, Bölesholmarna, och i förlängningen av Skeppargatan. Utvecklingsmöjligheterna för Ströms marina är också viktig i sammanhanget, vilket jag har bloggat om tidigare.

 På dagens sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott (KSAU) behandlas en motion skriven av de moderata ledamöterna Nicklas Sandström och Katja Isacsson beträffande längre öppetttider för stadens nöjesliv. Det är ju märkligt att en stad av Umeås karaktär – tillika stor studentstad –  som slår sig för bröstet att vara tillåtande och ”open-minded” – inte kan tänka sig att hålla öppet på nattklubbar och pubar längre än till kl. 02.00. Nog borde man väl kunna ge möjligheten (för de krögare som vill) att ha öppet till åtminstone kl. 03, vilket t.o.m. Luleå och Sundsvall har.

 Facebookgruppen ”Låt krogen ha öppet längre än till 2 i UMEÅ” har numera över 6000 medlemmar. Det är kanske dags att lyssna även på denna?

 




Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Conny Forsström

    Det känns inte som om båtplatser är någon särskilt viktig fråga (jo, för de som har råd att ha båt kanske..). Moderaterna kanske istället borde ägna sig åt frågor med hög prioritet, t.ex. ödet för de tusentals som utförsäkras från trygghetssystemen, sjukförsäkringen exempelvis.

  2. Anders Ågren

    Vi i Alliansen ägnar både tid och stora resurser till att hjälpa människor tillbaka till arbete genom rehabilitering och bättre vård. Likaså via praktikplatser och annan stöttning. Men det står inte i motsatsställning till att vi på olika sätt försöker utveckla Umeå till en ännu bättre plats att verka i, exempelvis genom att utveckla det lokala båtlivet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.