Allians för Umeå siktar på maktskifte i september!

En bild från dagens pressträff på NK, där vi gruppledare presenterade fyra arbetsgrupper som idag har tillsatts för att förbereda maktskifte.

Pressmeddelande:
Allians för Umeå förbereder maktskifte i Umeå
 
– För att ytterligare utveckla, fördjupa och bredda vår politik med sikte på ett maktskifte i Umeå inför mandatperioden 2010-2014 tillsätter vi fyra arbetsgrupper, säger Allians för Umeå.
 
– Arbetsgrupperna ska arbeta fram en alliansgemensam politik som kommer att ligga till grund för ett valmanifest att möta väljarna med i valet.Det kommer också att anordnas öppna möten där allmänheten i Umeå bjuds in att delta och komma med synpunkter, fortsätter Allians för Umeå.
 
Den första arbetsgruppen är ”Entreprenörskap – det företagsvänliga och innovativa Umeå”. Allians för Umeå tror att det finns mycket att göra för att utveckla förutsättningarna för kommunens företagare och entreprenörer. Ett tydligt bevis på detta är de jämförelser som sker mellan kommunerna som återkommande placerar Umeå på bottenplaceringar. Arbetsgruppen leds av det moderata kommunalrådet Anders Ågren.
 
Den andra arbetsgruppen är ”Kreativitet – det kreativa Umeå med ett levande kultur och föreningsliv”. Inför kulturhuvudstadsåret 2014 är utrymmet stort att utveckla nya spännande idéer. Tillsammans med förenings- och kulturlivet finns en god grogrund som bättre kan tas tillvara. Arbetsgruppen leds av Centerpartiets gruppledare Sven-Olov Edvinsson.
 
Den tredje arbetsgruppen är ”Livskvalité – en värdig omsorg med kvalitet och valfrihet för alla”. Utmaningarna inom äldreomsorgen växer för varje år med allt fler äldre. Hur kan valfriheten och kvalitén för äldre bli bättre? Arbetsgruppen leds av Folkpartiets gruppledare Britt-Marie Lövgren.
 
Den fjärde arbetsgruppen är ”Kunskap – kunskapsstaden Umeå”. Umeborna lever i en tid när bildning och utbildning är de viktigaste redskapen för att ge varje människa möjlighet att förverkliga sina drömmar. Skolan i Umeå fungerar i stort mycket bra men mycket kan bli bättre. Hur kan kvalité och kunskapsutveckling stärkas? Arbetsgruppen leds av Kristdemokraternas gruppledare Anders Sellström.
Etiketter: , ,

3 kommentarer

 1. Pelle

  VADÅ höja tempot?

  När man ser på bilden så påminns man om ett populärt TV program – läsarna kan gissa vilket?

  Allians för Umeå har tydligen haft ett möte på NK för presentera sin politik för att ”ta över” makten i Umeå – man skulle bli förskräckt om man trodde att det skulle finnas någon risk att det händer – men känn er trygg – dessa representanter från alliansen är blekare än sina motsvarigheter inom rikspolitiken och dom är ju uträknade redan nu!

  Har man gått på ett lyssnat på ett KU sammanträde så kan man luta sig tillbaka och fundera om katt eller hund på äldreboenden är viktigt

 2. Anders Ågren

  Hejsan Pelle! Huruvida vi är bleka eller ej låter jag andra avgöra. Vi får väl hoppas att väljarna inte lägger sina röster efter utseende, som du tydligen gör. Förhoppningsvis är politik och ledarskap det avgörande.

 3. Pelle

  Kära Anders, ”blekare” har inget med utseende att göra utan det beskriver er politiska framtoning – utseende har inget att göra med den intellektuella kapacitet en människa har.

  Nej det är er politik som är blek – ni har ”fullt sjå” med att försvara regerings högerpolitik och bristen på empati.

  Flytta centrumbadet – motarbeta ”Holmlundkroken” – få igång ”staden mellan broarna – utveckla Umeå då kan ni börja räknas som politiker och inte bara ”bidragstagare” som debatterar hund eller katt på KU.

  Ledarskap på högerkanten vad är det – är det Reinfeldts arrogans i partiledaredebatten?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.