När ska förskolepersonalen få arbetskläder av arbetsgivaren?

Inför måndagens fullmäktige har jag lämnat in en fråga till för- och grundskolenämndens ordförande Margareta Rönngren.

Vid fullmäktigesammanträdet i december antogs nämligen Umeå kommuns jämställdhetsplan. Syftet med planen är att främja kvinnors och mäns lika rätt ifråga om arbete, anställnings- och andra arbetsvillkor samt utvecklingsmöjligheter i arbetet.
 
En viktig del i planen är frågan om arbetskläder. Som konstaterades så har arbetskläder, inköpta av arbetsgivaren, varit en självklarhet för flera mansdominerade yrkesgrupper inom Umeå kommun. Stora yrkesgrupper där kvinnor utgör flertalet har däremot missgynnats.
 
En av dessa grupper är personal anställda inom förskoleverksamheten. Beslutet blev därför att erbjuda personalen inom förskolan lämpliga arbetskläder för utomhusaktiviteter. Jag vill därför på måndag få svar av Rönngren (S) om hur detta beslut kommer att verkställas: När kommer beslutet att vara genomfört? När kommer förskolans personal få sina arbetskläder av Umeå kommun?
 
Detta är en viktig fråga ur såväl ekonomisk- som jämställdhetssynvinkel. Kvinnodominerade yrken ska inte missgynnas på det sätt som skett hittills!
Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.