Reinfeldt (M) – Sahlin (S) och ljuständningsceremoni

Jag liksom många andra satt igår och tittade på debatten mellan Reinfeldt (M) och Sahlin (S).

Även om jag själv är partisk, så nog kändes det som att Reinfeldt hade övertaget under debatten (en debatt som dock var förvånande kort – undrar hur ansvariga på tv tänkte där) och att döma av de omröstningar som har varit på Expressen, Aftonbladet och DN så delades den uppfattningen av en majoritet av tittarna. Reinfeldt fick flest röster överallt.

Sahlin var pressad och hade inte många svar att ge, utan försökte mest ducka för frågor om de rödgrönas politik. Intressant att hon nu vill sänka skatten för pensionärerna. Under deras 12 år vid makten var det adrig en prioriterad fråga – Alliansen har däremot sänkt skatten för pensionärerna två år i rad vid det här laget.

Det var dock välkommet att Sahlin förklarade att hon och socialdemokraterna står bakom pensionsöverenskommelsen, vars konsekvenser vi nu sett när det s.k. bromsen slagit till och pensionerna sänkts fr.o.m. årsskiftet. Annars finns det ju de som tror att det är Alliansregeringen som orsakat detta – men det är alltså ett resultat av pensionssystemet som de fyra Allianspartierna och socialdemokraterna står bakom.

Iövrigt ser jag att socialdemokraterna i Umeå hade en ljuständningsceremoni på torget för de 200 som enligt uppgift i januari omförsäkrades i Umeå. Ljuständningsceremoni? Sådant brukar ju normalt användas för att uppmärksamma stora naturkatastrofer, massmord och dylikt. I så fall kan man ju ställa sig frågan varför (S) inte var ute varje dag och tände 140 ljus under deras egen tid vid makten. För så var det – när socialdemokraterna styrde så förtidspensionerades 140 pensioner varje dag i tio års tid.

Inte tände sossarna några ljus på den tiden här i Umeå…..
 

Etiketter: , , ,

11 kommentarer

 1. Frida N

  Mycket bra blogg Anders! Många som tycker det är viktigt att du och ni andra Moderatbloggare försöker synliggöra Socialdemokraternas bluffpolitik!

 2. Per-Ola Moström

  Internetomröstningarna säger ju inget. Håller med om att debatten blev för kort. Ja den var faktiskt ganska så ointressant.

  Reinfeldt har INGET att säga om de kommande 4 årens politik. Fick en känsla av att han gett upp och intagit oppositionsrollen igen. Nu ställer HAN frågorna till MONA som om hon var statsminister. Intressant utveckling. Han har tydligen redan gett upp.

  Enligt min mening vann Mona klart. Hon stod på de svaga sida. Pratade om rättvisa och solidaritet. Och visade på hur utanförskap och arbetslösheten ökat!

  Var är namnet på en industri som startats pga jobbskatteavdraget?

 3. leif

  Inte för att sossarnas sjukförsäkring fungerade bra men människor tog åtminstone inte livet av sig som dom gör pga eran politik. Inte ens du som blåbrun moderat kan tycka att det känns bra

 4. Bengt S

  Hoppas nu att åtminstone den blå sidan kan hålla sig borta från den sandlåde retorik som sossarna är så bra på. Mona är expert på att få den annars så grå geggan i sandlådan att förvandlas till en rödgrön sörja.

  Vi vill ha en saklig debbat inte pajkastning. Bra Anders att du visar vilket larv sossarna håller på med. Ljuständningscermoni i sådana sammanhang är bara pinsamt och osmakligt.

 5. Qvint

  Leif: Har man Margret Thatcher som politisk förebild (se faksimil längst upp till vänster på den här sidan) så skulle jag inte vara helt säker på det.

 6. Anders Ågren

  Svar till leif (2010-01-25 10:12)
  Var har du undersökningarna som hävdar att självmorden pga ”politiken” har ökat nu jmf tidigare? Tvärtom har svenska folket blivit friskare under den senaste mandatperioden, och mer resurser satsas på rehabilitering och sjukvård. Det är sund linje.

 7. Christine Svensson

  Ja men Per-Ola. Varför kan inte socialdemokrater och de andra kompisarna förstå att det faktiskt har varit en ekonomisk kris i hela världen under alliansens tid vid makten. Det sa ju Reinfeldt också igår igen. Men det hör och förstår inte ni.Eller?

 8. Anders Ågren

  Svar till Christine Svensson (2010-01-25 18:53)
  En bra poäng! Tyvärr låtsas många socialdemokrater inte om att världen har drabbats av en global ekonomisk kris under dessa år – ett tag påstod ju t.o.m. Lennart Holmlund (S) att den ekonomiska krisen i var Alliansregeringens fel. Men det har han slutat hävda numera……

 9. Qvinte

  förlåt, jag insåg inte att andra associerar Margret Thatcher med omtanke om de svaga och en genuin kärlek till människan…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.