S+V= sant?

Allians för Umeå har nyligen presenterat ett antal arbetsgrupper för att fördjupa den gemensamma politiken och det gemensamma valmanifestet som ska presenteras inför valet i september. Kanske får vi nu se samma sak på vänsterkanten?

Vänsterpartiets gruppledare Spiric förklarar i tidningen idag att deras mål är en tydlig vänstermajoritet tillsammans med socialdemokraterna i Umeå. Det är ett viktigt besked! Förhoppningsvis kan vi också då få se ett gemensamt valmanifest mellan vänstern, socialdemokraterna och kanske miljöpartiet? Umeborna förtjänar tydliga svar inför valet.

Igårdagens fullmäktigedebatt profilerade sig vänstern som vanligt, genom att rösta nej till planerade bostadsprojekt. Nej, nej, nej är vänsterns melodi.

Om socialdemokrater och vänstern har som ambition att styra Umeå efter valet i september måste de också klargöra vilken politik de vill föra.: Blir det stopp på alla nya planerade bostadsområden? Blir det stopp för alla insatser av tillväxtbefrämjande karaktär?

Umeborna förtjänar ett svar innan valrörelsen sätter igång.

 

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

 1. Erik Danielsson

  Vänstern är för byggande av den goda staden där hänsyn även tas till de mest utsatta i samhället – barnen.
  V vill därför ändra detaljplanen för kvarteret Hunden vid Storgaten nedanför Lasarettsbacken, där bullret är för högt och miljökvalitetsnormen för utomhusluft överskrids vad gäller kvävedioxid. Det är ansvarsfull politik att kräva byggande som utgår från människors hälsa och välbefinnande. Och inte av blind tillväxttro. Att Ni moderater bland andra tillskyndare av bostäder på Öbackastrand inte lär er av redan gjorda misstag.

 2. Småbarnsförälder Umeå

  Tack V som försöker trots minoritet göra allt ni kan för ett bättre Umeå långsiktigt och i rätt takt. Borgarna ser pengar pengar pengar och tänker inte längre än näsan räcker tyvärr. Att bedriva politik är att göra ngt långsiktigt. Borgarna förändrar allt med en sådan snabbhet att tankarna på konsekvenser inte ens hinner komma igång, men så har alltid borgerlig politik varit. Snabbt mer åt dom rikare då hinner inte folket va me att stoppa dom.

  Borgarna sparar kortsiktigt pengar som hamnar i borgarnas fickor, glöm inte historien nu när vi går mot val.

  T.ex. Va har Anders Ågren gjort för Umeå?

 3. Anders Ågren

  Svar till Småbarnsförälder Umeå (2010-01-26 10:16)
  Men var ska människor bo om vi inte planerar för nya bostadsområden? Var ska människor bo om vi inte tillåter företag att bygga bostäder? Nej, med vänstern så är det slut på Umeås tillväxt.

  På frågan om vad jag har uträttat för Umeå, så vore det magstarkt av mig att berömma mig själv. Så det gör jag inte. Men hade moderaterna suttit vid makten i Umeå så hade jag såklart kunnat uträtta mer 🙂 Det löser vi den 19 september!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.