Nu kavlar vi upp ärmarna, Alliansvänner!

I dagens Aftonbladet finns en opinionsundersökning som ger de rödgröna egen majoritet. Citat nedan:

"Om det vore val i dag skulle de rödgröna riksdagspartierna få egen majoritet med 50,3 procent av väljarstödet i ryggen, enligt en opinionsundersökning som Aftonbladet presenterar i samarbete med bolagen United Minds och Cint. Miljöpartiet kammar hem rekordhöga 13,5 procent i undersökningen. Allianspartierna skulle tillsammans landa på 39,4 procent av rösterna om det vore val i dag. Moderaterna backar 1,9 procentenheter till 23,1 procent av stödet."

Ja, nu är det bara att ge järnet. Allvarligt. En rödgrön regering med Mona Sahlin som statsminister, vänsterpartisten Lars Ohly som finansminister och någon av miljöpartisterna som infrastrukturminister. Nej det är ingen Mothy-Python sketch – det kan bli allvar om dagens opinionssiffror håller i sig.

Dags att ta ta fighten – på alla plan: på riksplanet, i länet, i Umeå.

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

  1. Isak

    Hur skulle det vara om Herr Redstig ägnade sig åt lite
    självkritik. Det skulle både han själv och moderaterna
    tjäna på. I stället så försöker han att förlöjliga mot-
    ståndarna med barnsliga liknelser. Trots allt så har han
    ju planer på att komma in i riksdagen.

  2. Anders Ågren

    Svar till Alejandro Caviedes (2010-02-02 15:05)
    OK, men du som kanske har lite ”inside”från socialdemokraterna – vilken/vilka ministerposter ska (V) kunna vara aktuella för vid ett eventuellt maktskifte? Försvarsminister? Skolminister? Eller månne just finansminister? Jag tycker det är rimligt att upplysa väljarna om vilka risker de tar om de nu stöttar det rödgröna alternativet.

  3. Agenda uppgifter?

    Att kavla upp armarna är det för att ”glida undan” fadäsen med uppgifterna om att Alliansen har till tillskapat ca 100 000 fler arbetstillfällen mellan 2006 och 2009, som tydligen var en bluff. Du Anders Ågren sopa rent framför Din egen dörr innan Du ger Dig på andra. Men tyvärr så är det så med den gamla HÖGERN, fakta det skiter man i, huvudsaken är att man får makten. Det senaste mätningarna går det inte så bra för HÖGERN och det är det BÄSTA FÖR småfolket DET VI tycker om. TACK OCH LOV SÅ SLIPPER VI HÖGERN EFTER 2010.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.