Evenemangsarena

Igår besöktes Umeå av Håkan Loob och Bo "Kulon" Lennartsson – jag var med på en träff med dem igår eftermiddag – och ett av samtalsämnena var evenemangsarenor.

Som bekant planeras det i Umeå för en stor evenemangsarena som skall bli nr 1 i norra Sverige, ja egentligen den största i sitt slag norr om Globen. Både VK och VF har ju skrivit om detta i olika omgångar så jag behöver inte dra bakgrundshistorien. Arbetgruppen som jobbar med underlaget skall presentera sina slutsatser för den politiska instansen någon gång under våren – det ska ju vägas samman en rad faktorer: finansiering, privata aktörers intresse, läge för arenan m.m. Många knepigheter, som förhoppningsvis kan gå att hitta lösningar på.

Att döma av undersökningar som massmedia presenterat så har en ny evenemangsarena ett stort stöd av umeborna. Jag ser fram emot att ta del av arbetsgruppens slutsatser, och att vi förhoppningsvis kan komma till ett snabbt och bra beslut.

 

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Pelle

    Anders nedan har du ett citat från en som kommenterade besöket om Multiarena – jag tycker det är kloka ord som ni politiker för en gångs skull skall ta till er!

    Finns bara..
    .. ett läge där en evenemangsarena skall ligga och det är Hamrinsberget.

    Där finns parkeringar (kvällstid) reseterminal både för tåg och buss, närhet till nya E4:an och kommer att vara en station för en ev. framtida spårtaxi från flyget.

    Befolkningsmässigt så är området -”närmare” – än godsbangården i trånga Umeå Centrum.

    Hur var det nu med Umeå Kommuns kunskap om Stadsplanering?

  2. Urban Bengtson

    Låt ej placering för evenemangsarenan få hastigt beslut mot utredningars mening som badet då badutredningen avvisade Nanna. Ta extra tid, det är inte långbänk utan klokskap. Första badhuset med bassäng, på Kungsgatan, hade 20 år av planeringar. Umeå simhall på Haga/Gammlia hade 15 år av utredande. Långbänk kanske, men det blev bra badhus/simhall som klarade 40 år. Nu har badplanering bara varat i knappt 5 år. Att stoppa Nannabadet och tänka om är klokt. I Borås byggs nu 50:a efter drygt ett års planering. Lär av dom, bygg vid IKSU och nytt bad är klart före den tid som nu
    tros för Nannabad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.