Chris Heister föreslagen till styrelsen för Umeå Universitet

Läste imorse i VK och VF att vår landshövding Chris Heister är föreslagen till ny ledamot i styrelsen för Umeå universitet. Jag tycker att det är ett mycket välkommer och bra förslag.

Rektor Göran Sandberg konstaterar i en kommentar i folkbladet att landshövdingen "med sin kunskap om länet, sitt intresse för utbildningsfrågor och politiska erfarenhet kan tillföra styrelsen nya kvaliteter."

Det kan vi nog alla skriva under på. Heister har sedan hon tillträdde som landshövding blivit länets främste ambassadör i massor av sammanhang. Engagemanget, intresset och kunskapen är det ingen brist på, och till detta skall läggas ett imponerande kontaktnät. Hon har också lyckats tina upp de bitvis frostiga relationerna mellan länsstyrelsen och Umeå kommun på ett välkommet sätt.

Lovorden kommer från vänster till höger.

Det här bådar gott!

 

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. CE

    På vilket sätt har det varit frostigt mellan relationerna mellan Umeå kommun och Länsstyrelsen? Hur kommer det sig?/ knäppt att det varit så!

  2. Anders Ågren

    Svar till CE (2010-02-12 20:15)
    Det var ju ett antal år, då det mer eller mindre var offentligt ”ställningskrig” i massmedia mellan länsstyrelsen och kommunen, i diverse planeringsfrågor. Men det har blivit bättre på senare år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.