Vindeln är varmt välkommen till Umeå!

Vindeln ska utreda alternativet att gå samman med Umeå kommun. Jag har tidigare kommenterat frågan, och har samma uppfattning nu liksom tidigare.

Det vore ett mycket välkommet steg om Vindeln ville gå ihop med Umeå. Ju mer samarbete, desto bättre inom Umeåregionen. På sikt måste vi göra de administrativa kommungränserna onödiga för våra kommuninvånare, och jag tror att sammanslagning är ett vettigt steg att ta.

Genom att låta Vindeln vara en kommundelsnämnd inom Umeå kommun så behålls det politiska inflytandet "lokalt" i det geografiska området, samtidigt som man kan nå de fördelar som finns i att ingå i en större kommun.

Det är glädjande att Vindeln nu utreder frågan och gör de bedömningar och överväganden som krävs.

Men för egen del kan jag säga: Vi tar emot Vindeln med öppna armar! Varmt välkomna – tillsammans är vi starkare!

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. lf

    Oj,oj,oj där ser man en politiker med självförtroende.Då anser du självklart att du har väljarna inom Umeå kommun med dig! En liten ev.tvekan ”för egen del” sen kommer ”Vi tar emot Vindeln med öppna armar” Vilka vi? Så talar en sann högerman.

  2. Anders Ågren

    Svar till lf (2010-02-12 16:47)
    Nja, jag kan ju bara uttala mig för det parti som jag är vald att leda och för moderaternas del så är vi positiva. Men däremot har frågan diskuterats tidigare och även från andra partiers företrädare har jag hört synpunkten att Umeås kranskommuner är välkomna att gå samman med Umeå, om de så själva önskar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.