Vinter-OS i Umeå?

Fick på morgonkvisten ett antal telefonsamtal av personer som undrade om det slagit fullständigt slint bland Umeås politiker. Orsaken? Tydligen har det varit ett nyhetsinslag i TV om att Umeå och regionen ska ansöka om vinter-OS år 2022. Hade också varit en blänkare i VF om detta.

(Som en liten not, kan märkas att Åre/Östersund har ansökt ett antal gånger utan att få ja, samt att investeringskostnaderna beräknas till mellan 5-8 miljarder kr för att kunna genomföra det där.)

För min och moderaternas del kan jag bara konstatera att vi inte har hört talas om dessa planer, än mindre varit delaktiga i något beslut om att vi ska sikta på att få arrangera vinter-OS år 2022.  Inte heller verkar OS-satsningen vara något som de lokala socialdemokraterna känner till, för jag ringde nyss upp Lennart Holmlund (S) och frågade om han hade hört något. Men det hade han inte.

Så har de tänkt arrangera ett vinter-OS i Umeå eller regionen så är det i alla fall ingenting som kommunledningen känner till……

Umeå har ju idag inte ens kapacitet att arrangera en delfinal i Melodifestivalen, så vi kanske ska börja arbeta med lite realistiska projekt först?

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Pelle

    Du har rätt Anders vi måste börja med realistiska projekt först – det första är att byta ut sittande regering i höstens val och minska alliansens inflytande på politiken i landstinget såväl som i Umeå Kommun – vi är helt överens?

  2. Urban Bengtson

    Hur realistiskt är det att i Nannabadprojeketet på mindre yta än vad Badutredningen i Umeå bedömde för äventyrsbad, 50×25:a, undervisningsbassäng, mm, få ett fullödigt bad i Umeå?
    Det är dryga 8 000 kvm som nu är på knappa 6 000 kvm. Detta var välkänt innan nuvarande avtal togs i december 2009 och ändå godkände kommunen detta. Vilket innebär att bassängen riskerar bli 50×21 m, få flyttbara bryggor för att få 25-m banor och hopp/djup-bassängen i 50:an med dess många nackdelar. Och äventyrsdel som också blir mindre och även den mindre attraktiv.

  3. Anders Ågren

    Svar till Pelle (2010-02-11 10:53)
    Jag ser det något annorlunda. När de rödgröna synas i sömmarna så kommer de falla i opinionen, och jag är övertygad om att vi på valnatten kommer se att Alliansen går segrande fram: nationellt, regionalt och lokalt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.