Självklart gillar umeborna ringleden!

Vägverket har tydligen beställt en opinionsundersökning om vad umeborna tycker om den påbörjade ringleden.

Resultatet?

72 procent är positivt eller mycket positivt inställda till ringleden. 74 procent av de tillfrågade tror att ringleden kommer att förbättra luftkvalitén i Umeå. 87 procent tror att ringleden kommer att leda till förbättrad framkomlighet och 70 procent tror att trafiksäkerheten kommer att förbättras.
 

Ett glädjande resultat! Samtidigt ganska självklart. Ringleden är den enskilt viktigaste pusselbiten för att lösa problemen med luftkvaliteten i centrum. Ringleden kommer dessutom underlätta framkomligheten liksom öppna för mer företags- och handelsetableringar som hittills tvekat eller avvaktat den slutgiltiga dragningen av ringleden.

De tillväxtfientliga partierna i Umeå – miljöparitet och vänsterpartiet liksom rättvisepartiet socialisterna – gnisslar nog tänder när det ser den här undersökningen.

Heja Umeå! Ringleden – viktig för Umeås tillväxt och utveckling!

 

 

Etiketter: , ,

8 kommentarer

  1. Göran Bergqvist

    Jag är inte förvånad över resultatet. Om man upprepar lögner tillräckligt länge har folk en tendens att tro att lögnerna är sanning. Om luftkvalitén, framkomligheten och trafiksäkerheten verkligen förbättras/ökar tack vare ringleden kommer vi att veta i framtiden. Jag tror definitivt inte på det. Helt enkelt därför att ringleden skapar ännu mer biltrafik.
    Jag hoppas vägalliansen lämnar över makten om det visar sig att de hade fel.

  2. Johan Karlsson

    Vad glad jag blir åt att se detta! Läser man kommentarerna kring artiklarna som handlat om ringleden här på vk.se får man intrycket att majoriteten av umeborna är bakåtsträvande gnällspikar. Skönt att det inte är så illa.

  3. TC

    Att placers en fyrfilig E4 intill stora bostadsområden rakt genom de östra stadsdelarna kommer oundvikligen att leda till att luftkvaliten kraftigt försämras för fler umebor, o fler barn som växer upp i östra Umeå kommer att drabbas av Astma o andra problem. Europavägar ska läggas UTANFÖR städer så Umeå är idag unikt uselt för idag så lägger alla andra städer dessa utanför staden, se exempelvis Uppsala. Dieselbussarna kommer fortsätta åka i centrum, o trots att äventyrsbadet kommer sakna parkering så kommer fler att ta bilen dit o evenemangsarenan plus Staden mellan broarna drar mer biltrafik.

  4. Benny Andersson

    Är det inte ”bakåtsträvande gnällspikar” som ligger bakom att problemen flyttas från deras egen bakgård till någon annans?!
    En ”konstruktiv optimist” inser att om Umeå ska passera 200000 innevånare så blir den nya ringleden snabbt ett nytt problem.

    Gör om gör rätt!

  5. LK

    Som man frågar får man svar.
    Det hade varit intressant om man låtit folk välja mellan alternativen E4:an utanför stan eller ringleden.

  6. Pelle

    Jag trodde aldrig att jag skulle hålla med den konservative TC i något av hans alla kommentarer på VK – men denna gång tvingas jag – hela planering runt vägpaketet med E4 dragningen genom Carlshem, Ålidhem, Mariehem – ”Holmlundskroken” allt är en fullständig planeringsidioti som våra barn och barnbarn kommer att leva med (dom som inte tar skada) ett monument av 2000-talets inkompetenta kommunpolitiker.

    Kyrkbron, Margot och hennes ”tuttar” hennes ”vulva” är andra ”vansinniga belut som tagits av Umeå kommun politiker genom åren som vi lever med.

    Tar ”vansinnet” aldrig slut?

  7. CH

    Varför inte bygga E4:an öster om Tavleliden på en gång???!!! Slöseri med pengar att bygga om Kolbäcksvägen!
    /faktiskt Tavlelidenbo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.