Ingen ursäkt och hetsjakten fortsätter……

I dagens VF vidhåller Lennart Holmlund sitt påstående att centern är ett högerextremt parti. Han har inga som helst planer på att be om ursäkt:

Ur VF: "Nej, varför skulle jag göra det? Jag står för vartenda ord. Centerpartiet har rört sig långt ut mot höger när det gäller arbetsrätt och synen på facket. Det har blivit ett högerextremt parti i en del frågor, säger Holmlund till VF."
 

Om centerledaren Maud Olofsson säger han vidare: -Maud Olofsson har inte gjort något i politiken.

Tja, vad ska man säga? Vissa hade hoppats att Holmlund uttryckt sig slarvigt eller oöverlagt sin blogg, och att han nu skulle ta tillfället i akt och korrigera sig. Men han viker inte en tum. Center ett högerextremt parti….. Skulle vara intressant att höra vad statsvetare säger om den kommentaren.

Tråkigt också att den socialdemokratiska hetsjakten mot Maud Olofsson fortsätter. Maud är en värdefull tillgång för Västerbotten och Umeå, och hon är en uppenbar nyckelaktör i regeringen.

Holmlund borde be dubbelt om ursäkt – dels till cenetrpartiet för påståendet om högerextremism, dels till Maud Olofsson personligen!

 

 

 

Etiketter: , , , ,

8 kommentarer

 1. leif

  Folk tar livet av sig pga eran nya sjukförsäkring, men ser man någon ursäkt från eran sida?? Nej absolut inte, inte ens när det rör sig om människoliv så bryr sig alliansen. men nu säger Holmlund några hårda ord så skall det bes om ursäkt hit och dit. Säger en del om eran människosyn. Svaga människor kan man sparka på men när en välbetald kvinna får lite skit skall jorden rivas upp för att få en ursäkt. Jag äcklas av er människosyn Anders.

 2. Mikael "MMN-o" Nordfeldth

  Fast vad är egentligen dåligt med att vara ”högerextremt”? I bara en del av frågorna dessutom.

  ”Högerextrem” har väl snarare fått sin dåliga klang från ”högerextrema” partier som Sverigedemokraterna och i viss mån Kristdemokraterna än att mer-höger-än-idag-politik nödvändigtvis skulle vara dålig…

 3. Dayana Jadarian

  Ska vi be om ursäkt för att tror på människa och dess kraft? Ska vi be om ursäkt för att vi gör vår yttersta för att skapa nya jobb genom att satsa på företag och näringslivet? Ska vi be om ursäkt för att vi vill ändra ett system som har missbrukats länge och i överdoser??

  Det är alltid en tragedi att någon tar livet av sig. orsaken kan vara en psykisk störning och inte på någon lag. Du har inte företagare som tagit livet av sig för att (S) har gjort livet j..t jobbigt för dem. Sluta gnäll, har du något sakligt att framföra skicka det till ansvarig person så reviderar vi tillämpning av lagen

 4. Anders Ågren

  Svar till leif (2010-02-22 09:08)
  Mer resurser till vård och rehabilitering tycker jag visar på en positiv människosyn hos oss i Alliansen. Men vi har tydligen olika syn på detta.

 5. Anders Ågren

  Svar till Mikael ”MMN-o” Nordfeldth (2010-02-22 11:37)
  Hittade följande definition på Wikipedia, bl.a. med Nationalencyklopedin som ursprungskälla:
  Beteckningen högerextremism kan specifikt syfta på åsikter som anses ligga åt höger och som är motståndare till ett demokratiskt politiskt system. Företrädare har då varit militanta, revolutionära och utomparlamentariska grupperingar som verkar utanför den politiska demokratin.Högerextremism brukas i vissa sammanhang främst på personer eller grupper som förespråkar någon form av rasideologi där nazism kan vara en betydande del”

  Att skriva att centern är ett högerextremt parti är ett hemskt övertramp.

 6. Lennart

  Du som bildar dig med Wikipedia, kan där också lära dig vad ett arbetarparti är. För att travestera din egen kommentar längre ner: ”Att skriva att Moderaterna är ett arbetarparti är ett hemskt övertramp”. Vi som varit med länge tyckte att det var ett ”hemskt övertramp” redan när Högerpartiet bytte namn och blev Moderaterna 1969. För moderata i betydelsen måttliga har Moderaterna aldrig varit. Men det är tydligen skämmigt att vara Högerparti!? Så skämmigt att när nu Centern står till höger om Moderaterna, då rycker Moderaterna ut till Centerns försvar…

 7. Pär Andersson

  Det enda som påminner om hetsjakt i den här historien är det pågående skandaliserandet av Lennart Holmlund. De invektiv som riktas emot honom är ingen lek jämfört med vad han – helt korrekt – iakttagit angående Centerpartiets högervridning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.