Alliansens arbetslinje vann i gårdagens debatt

Inför en storpublik på Umeå Folkets Hus debatterade igår Littorin (M) och Österberg (S) om situationen på arbetsmarknaden och jobbpolitiken.

Jag tyckte att det var en god ton i debatten, fri från övertramp och personangrepp. De politiska skiljelinjerna  – i alla fall dess olika inriktningar – blev tydliga, och debatten som helhet bådar gott inför årets valrörelse. Ett bra avstamp, kan vi konstatera.

Jag noterade emellertid att Österberg (S) inte kunde eller ville ge svar på vad socialdemokrater ekonomiska politik beträffande skatterna egentligen kommer att gå ut på – mycket hänvisades till att det kommer sen. Så det var svårt i just den centrala frågeställningen när en av debattörerna inte ville ge besked om vilken politik man vill föra – annat än att han medgav att det nog skulle bli nån skattehöjning. Men mer precist än så blev det inte.

Lite bekymmersamt är också att socialdemokraterna inte vill kännas vid att vi upplever den värsta internationella ekonomiska krisen sedan 1930-talet. Självklart påverkar det Sveriges situation om vi befinner oss mitt i en strålande högkonjunktur eller om vi befinner oss i den värsta av lågkonjunkturer.

Och visst vann Littorin debatten!

Nu iväg till stadshuset för ett morgonmöte. Vi hörs!

 

Etiketter: , , , ,

3 kommentarer

  1. leif

    Well, när det var partiledardebatt i tv så svarade reinfeldt med samma sak. ”Vi lämnar besked senare”. Fattar ni politiker inte att vi vanliga ser igenom er propaganda? Det hela blir ju bara löjligt och i varje fall min inställning till politiker blir bara sämre. Folk skrattade åt Bagdad Bob, nu skrattar folk åt Sveriges politiker

  2. Peter

    Alliansens arbetslinje? Haha! Finns den? Efter senaste utspelet av och placera 65.000 arbetslösa som praktikanter på statliga verk förstår inte hur du kan påstå att de rödgröna inte har någon jobbpolitik, ni saknar ju också en seriös saknar jobbpolitik.

  3. lf

    Visst vann Littorin debatten!Ågren skulle göra tjänstefel om han sa något annat.Ni tog över ett välmående Sverige.Ni har lyckats med att driva upp de ekonomiska skillnaderna och det gynnar de besuttna.Finns solidaritet på din agenda?Du kommer aldrig att få tilltro hos vanligt folk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.