Inga priser till Umeå – dags få fart på handeln!

Igår avhölls Köpcentrumdagen i Stockholm där det utöver seminarier även delades ut en rad priser. Städer som Luleå och Sundsvall placerade sig bra, medan Umeå tyvärr inte fanns med på några pallplatser i några kategorier.

Handeln är ju en framtids- och tillväxtbransch, inte minst kopplat till turismen,  där det finns potential för många nya jobb och därmed tillhörande ökande skatteintäkter.

För Luleå gick det bra. Smedjan i Luleå blev Sveriges populäraste galleria och Storheden fick pris som Sveriges bästa handelsområde i tuff konkurrens. Birsta utanför Sundsvall fick det "finaste" priset – utmärkelsen konsumenternas favoritköpcentrum. Även Skellefteå placerade sig bra i en kategori. Så Norrland placerade sig bra, före köpcentrum/gallerior i Stockholmsområdet med omnejd.

Men en stad saknades alltså på kartan. Umeå.

Jag har skrivit om det många gånger tidigare, men det här understryker ju bara att vi måsta anstränga oss för att få bättre fart på handel i Umeå och då syftar jag inte minst på sällanköpshandeln. Öppna upp för mer handelsytor, där handelsaktörerna själva vill etablera sig! År efter år passerar, men de styrande socialdemokraterna visar ett ointresse för detta som är anmärkningsvärt.

 

Etiketter: , , , , , , ,

3 kommentarer

  1. Vidar

    Ointresse, måste anstränga oss, skriver du i din blogg det är kanske så att du måste anstränga dig och dämpa ditt ointresse för oss väljare som vill ha svar från dig på frågor vi ställer på din blogg, och börja ge svar och besked.

    Skärpning hr Ågren, sluta med din (M) taktik att i alla frågor angripa sossarna och peka på att ”allt” är deras fel så är inte fallet i dagens Sverige.

    Din högerkollega Edward Riedl anklagar också S för ”alla fel” på sin blogg – men han svarar i alla fall på ställda frågor i motsats till dig.

  2. Anders Ågren

    Svar till Vidar (2010-03-18 09:38)
    Nåja, nog svarar jag på kommentarer på bloggen men dock inte ALLA. Jag är nöjd om jag hinner göra ett blogginlägg per dag som grundförutsättning. Förövrigt angriper jag inte (S) i alla frågor och hävdar på att ”allt är deras fel”, vilket du påstår.

  3. TC

    Ni politiker i Umeå har ju orsakat problemen för handeln genom att absurdt nog dela upp den externa handeln på hela 3 handelsområden, varav Klockarbäcken är totalkorkat, istället för att koncentrera handeln till enbart ett handelsområde så att butikerna kan dra nytta av varandras förmåga att locka kunder och kunderna slipper fara runt hela stan för att jämföra priser… Att bygga ett äventyrsbad på Grusplan vid Vasaplan utan en stor parkering avsedd för badgästerna kommer kraftigt försämra för handeln i centrum.
    Se http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/?articleId=5138275&date=&menuids=

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.