Sänkt skatt för pensionärerna!

Partiledarna i Alliansen har idag gett besked om en mycket positiv nyhet – en överenskommelse som innebär en tredje skattesänkning för Sveriges pensionärer. En skattesänkning på totalt 5 miljarder kronor som kommer alla pensionärer till del.

Tillsammans med de två tidigare skattesänkningarna innebär detta för en ensamstående pensionär med full garantipension, född 1937 eller tidigare, en sammanlagd skattesänkning på ca 4500 – 5400 kronor per år, beroende på kommunalskattenivå. För en pensionär med 150 000 kronor i inkomst innebär den samlade skattelättnaden ca 4900 – 5800 kronor per år beroende på kommunalskattenivå.

Under socialdemokraternas 12 år vid makten sänkte man aldrig skatten för pensionärer.

Alliansen visar däremot vägen!

Etiketter: , ,

2 kommentarer

 1. Lennart

  Före 2003 betalade pensionärerna mindre skatt än de som arbetade. Fram till 2006 betalade pensionärer och arbetare lika mycket i skatt. Efter 2006 (med Allkiansens goda minne!) betalar pensionärerna mer i skatt än de som arbetar.

  Det som skrämmer mig mest är att ni i Alliansen är så uppenbart nöjda med ert agerande. Oavsett vad som har hänt förr, så har jag bara fått sänkt ersättning en enda gång i mitt liv och det var i januari i år då ersättningen från SPV blev 144 kronor lägre efter skatt (jämfört med ersättningen månaden innan). Det är förstås sossarnas fel, det också?

 2. Mange

  Nu när ni i det närmaste är uträknade från regeringsmakten då kommer valfläsk till de grupper som ni missgynnat under er period vid makten.

  Lån till skattesänkningar för dem som redan hade bra, ökat underskott i statens finanser för att tillfredställa ”egoisterna” era kärnväljare, det är vad ni åstadkommit under dessa tappade 3 år men nu får det vara slut ni skall bort.

  Det dags att städa upp efter er och det utan RUT avdrag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.