Miljöpartiet avslöjar sig

Miljöpartiet har haft framgångar i opinionen, men nu börjar man från massmedia äntligen utsätta partiet för granskning.

Miljöpartiet vill nu införa ett friår. D.v.s. att man ska betala människor för att under ett år inte arbeta. Det är alltså miljöpartiets recept för att öka Sveriges tillväxt, öka antalet jobb och skatteintäkterna. Uppmuntra människor att inte arbeta………

Moderaterna och Alliansen står för arbetslinjen  – våra motståndare står helt uppenbart för motsatsen!

Etiketter: , , ,

12 kommentarer

  1. Anders Ågren

    Svar till Tankesmedjan Axiom (2010-03-31 09:22)
    Nej, men däremot är arbete grunden för välfärd. Synd att sossarna har övergivit den gamla arbetslinjen. Dock inte konstigt då man samarbetar med vänstern och miljöpartiet.

  2. Krister Klermalm

    Fri året handlar inte om att inte arbeta under ett år. Utan en möjlighet att se sig om att ändra arbets riktning.
    Tid till att komma fram till ett meningsfull annan sysselsättning där du får det bättre inom olika plan i livet. Det är valfrihet!
    MP har mer solidaritet och humanare arbetslinje än Alliansen.
    Du har glömt bort MPs företagarpolitik samband med detta.

  3. Ingemar Wincent

    Det är klart att hr Ågren applåderar kritiken mot MP, konstigt vore väl annars. När det gäller friåret så tycker jag dock att det kategoriska avståndstagandet är väl häftigt.

    Tanken med friåret var ju att den som tappat motivation och ork för sitt arbete skulle få chansen att ta paus ett år, medan någon arbetslös slussas in i arbetslivet i dennes ställe. Den friårsledige skulle ha fritt fram att vidareutbilda sig, pröva på eget företagande eller göra annat vettigt – för att sedan komma tillbaka ”fit for fight”. Frågan är ju om det är ekonomiskt realiserbart – men visst är tanken bakom god?

  4. Rune Wästerby

    Det var synd att du inte kommenterade det som verkligen föreslås att genomföras snabbt, nämligen momssänkningarna och de generella stimulanserna för tjänstesektorn för att skapa arbetstillfällen. Det hade varit mera intressant att höra vad du tyckte om detta. Men det blir så där när fan skall läsa bibeln.

    Friåret skall införas på sikt och i ny utformning. Friåret var för övrigt en riktigt bra metod för att få in unga på arbetsmarknaden. Dessutom en hjälp för äldre att hitta nya spår i livet, t ex starta eget.

  5. Lisbet Olofsson

    Jag måste bara få fråga. Kommer ROT avdraget att vara kvar? Jag har en halv källare som måste läggas om eftersom den skulle göra det före jul. Tyvärr gick min make och tvärdog så nu måste jag åtgärda detta på något sätt. Jag har inte alltför mycket pengar heller så min fråga blir; Kommer ROTAVDRAGET ATT BLI KVAR. Snälla, eftersom det är svårt att hitta era bloggar vill jag gärna att du lämnar beskedet i min blogg. Tackar på förhand eftersom jag vet att ni är strängt upptagna i dessa valtider.

  6. Putte

    Anders varför svarar du inte på kommentarer på din blogg?

    Är du utarbetad?

    Har ni en ny strategi?

    Är du ointresserad av oss väljare som vill ha svar?

    Eller är du bara svarslös?

    Vad som de olika alternativen står för är klart.

    De röd/gröna står för ett solidariskt samhälle snarlikt det vi hade före förra valet!

    Alliansen står för ett orättfärdigt samhälle som gynnar de som redan har det bra, det är ett alternativ för samhällets egoister!

  7. Anders Ågren

    Svar till Lisbet Olofsson (2010-04-01 07:32)
    Ja, med en fortsatt Alliansregering ska ju ROT-avdraget bli kvar. Socialdemokraterna vill däremot ta bort avdraget när konjunkturen vänder.

  8. Anders Ågren

    Svar till Putte (2010-04-01 08:59)
    Jag svarar på dem jag hinner och ser nån mening med att besvara. Vissa politiker besvarar alla kommentarer på sina bloggar, vissa politiker svarar inte på några kommentarer överhuvudtaget. Jag är någonstans däremellan. Jag tvingar inte någon att läsa min blogg, och har aldrig sagt att jag ska besvara alla kommentarer.

  9. Anders Ågren

    Svar till Ingemar Wincent (2010-03-31 13:31)
    Utmaningen är att skapa fler arbetstillfällen, inte att betala människor för att inte arbeta. Problemet med friår är att den bortser fram faktum. Välfärd skapas genom arbete. Vi har inte råd att betala människor för att vara lediga ett år, om de är arbetsföra och istället borde jobba. Arbetslinje eller friårslinje?

  10. Viktor

    Härligt att du vet vad friåret innebär Anders!

    Tanken med friåret är dels att låta unga, invandrare och andra som har det svårt att komma in på arbetsmarknaden få en ärlig chans.
    En annan tanke med friåret är att de som nu arbetar på stora företag ska våga lämna sin arbetsplats ett år för att prova på hur det är att driva ett eget företag.
    Friåret skapar därmed två arbetstillfällen, ett för den som tog friåret och ett för den som fick friårsplatsen.

    Var du kommunalråd sa du?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.