I september avgörs det

Opinionsmätningarna duggar tätt. Nu också på lokalplanet.

Vissa kan man glädja sig åt, andra är mindre kul. Dagens mätning i VK om förtroendet hos umeborna,  för mig och Holmlund, var för min egen del glädjande. Trenden är stigande, och jag ligger ungefär på samma nivå som Holmlund numera.

Vi i Alliansen har nu några månader på oss att vända opinionen så att vi kan få ett maktskifte i Umeå. Socialdemokraterna har styrt Umeå de senaste 16 åren. Det räcker så. Nu är det dags för förändring!

Den 19 september är det upp till umeborna att fälla avgörandet.

Etiketter: , , , , ,

3 kommentarer

 1. Jan Ersa

  Du har rätt i att det behövs ett maktskifte i Umeå.Fem mandatperioder för Holmslund är alldeles för lång tid.Han är ju i stort sett enväldig, ofta med stöd av Dig!Man kan således inte rösta på Sossarna(Holmlund) men jag är ytterst tveksam om jag kan rösta på dig. Du verkar heller inte lyssna på medborgarna!

  Kommer du ihåg när du sa när det gällde Ljumviken i Holmsund:”Moderaterna i UMEÅ har beslutat att det skall byggas på Ljumviken ”.Detta trots att nästan alla i Holmsund var emot exploateringen av deras fritidsområde 🙁

  Jag kommer nog inte att rösta kommunalt: vem skall man lita på??

 2. lf

  Nä vad vi medborgare i Umeå måste vara vaksam över är att om Ågren och hans anhang tar makten då blir det svårt.Vi har den bästa politiska styrning som vi haft över årtionden.Titta på expansionen.Vi måste ha folket med oss.

  Ska vi låta friskolorna breda ut sig och berika skolledningen (ex.Sjölund)?
  Då är vi tillbaka till 30-talet då arbetarbarn kommer i andra hand och de som har pengar köper utbildning.Jag har själv sett hur det har gått till.

 3. Putte

  Jag håller i stort med det Jan Ersa skriver.

  Umeås kommunpolitiker oavsett parti lyssnar inte på Umeås befolkning och vad är då demokratin värd?

  Badhus i centrum, Arenabygge på gamla godsbangården, ”Holmlundskrokan” väst på stan, E4 genom stans stora bostadsområden är projekt som ni politiker försöker driva igenom trots att en majoritet av Umeåbor inte vill ha dessa projekt på det sätt ni föreslår.

  Om lyssnar på ”cirkusen” kommunfullmäktige den sista måndagen varje månad så får man höra och se bristen på kvalificerade kommunpolitiker!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.