Varning för miljöpartiet!

Miljöpartiet går bra i opinionsmätningarna och även bland vissa borgerliga sympatisörer verkar språkröret Maria Wetterstrand gå hem. Senast igår pratade jag med två bekanta som åsiktsmässigt ligger på den bopolitiska högerskalan, som sa sig fundera på att ge sin röst till Mp.  (!)

Allvarligt? Eftersom jag vet deras politiska uppfattningar i en rad frågor så ställde jag mig lite frågande till deras funderingar inför valet i september. Hur kan ni komma på tanken att rösta på MP? frågade jag. Jo, kom så svaret: "Maria W verkar ju som trevlig och sympatisk."

Och det verkar ofta vara skälet. Wetterstrand gör ett sympatiskt intryck, men man måste ju se längre än så och kolla på vad partiet egentligen står för!

Ett axplock. Miljöpartiet vill snabbavveckla kärnkraften, avskaffa betygen i grundskolan, höja bensinpriset med två kronor litern, avskaffa livstidsstraffet för mord, höja arbetsgivaravgifterna för unga under 26 år, avskaffa det militära försvaret på sikt, återinföra fastighetsskatten, samt minska den generella arbetstiden till sex timmar per dag.

Riktig flumvänster, med andra ord.

Nu är det dags att börja granska miljöpartiet, på samma sätt som alla andra partier granskas. Det är inget trevligt med miljöpartiets politik. Vänsterflum är inte vad Sverige behöver!

 

 

Etiketter: , , , , , , ,

5 kommentarer

 1. mikael

  Hej Anders!

  Allt är inte negativt med Miljöpartiet. Det kan faktiskt vara rimligt att höja bensinpriset med 2 kronor. Pengar som kommer in till statskassan som kan användas till att satsa på kollektivtrafiken.

  MP vill dessutom ha en omställningsförsäkring för unga nyutexaminerade akademiker. Detta kan behövas då man kan läsa i SACO rapporten ”Unga akademikers arbetslöshet och etableringsproblem” att dessa personers arbetslöshet är INTE korttidsarbetslöshet utan långtidsarbetslöshet. Många är ofta fortfarande permanent arbetslösa flera år efter examen trots extremt aktivt jobbsökande.

 2. Krister Klermalm

  Karriär och familjelivet ska kunna gå ihop med höjd hälsa och livskvalité samt dela på jobben.
  Mp vill inte snabbavveckla kärnkraften om det inte finns förnyelsebar energi.
  Bensinpriset har höjds under eran mandatsperiod av två gånger.
  Minskad stress i skolan är vad vi är ute efter.
  Mer av solidarisk ekonomisk politik vill vi se.
  Snedvriden arbetsmarknad vill vi få bort.

  Du måste se andra sidan av sidan du ser på vår politik. Baksidan på er politik är inte solidarisk, mer utslagningar än vad Mp vill med sin politik.
  Sluta kasta ut dessa sönder slagna rädsliga fraser ni tar till när Mp får gehör för sin politik bland väljarna. Detta gäller även hos vissa på vänster sidan.
  Inte kan Mp vara flumvänster när vi har en småföretagar program som är mer blå än vänster håll.

 3. Robin Karlsson

  Jag måste få hålla med dig. Krister Klermalm, att bensinpriserna går upp styrs väl kanske inte enbart av just politiken, mjölk och trä har också blivit dyrare. Betygen i sin tur är ett sätt att identifiera problemområden, jag tror att det vore samhälleligt självmord att plocka bort betyg i grundskolan. Dessutom föreslår jag att man ska återinföra ordningsbetygen. Sänkta arbetsgivaravgifter är någonting som absolut inte snedvrider arbetsmarknaden. Det sporrar oss företagare till att anställa yngre personer.

  Äter du ditt godis ur samma påse som alla andra, eller köper du en egen?

 4. Krister Klermalm

  Den arbetsmarknadspolitik som förs idag är vriden att rikta till ungdomar inte till långtidsarbetsökande, även för examenerade invandrare, och generation anställningar.
  Det finns satsningar för vissa grupper dock inte fullt ut som det önskar att kunna vara. En del av det är anställnings villkoren. Ska vi ha en flexibel arbetsmarknad så måste vi också ha en flexibel arbetsförsäkring.

 5. Sigvard

  Panikslagen är det du verkar Anders, du kallar miljöpartiet för ”flumvänstern” vad skall man då kalla allianspartierna och speciellet ditt parti,är ni ”egoisthögern”?

  Kom ner på jorden, det ser ut som att ni förlorar riksdagsvalet i höst, KD SD och C tar förhoppningsvis inte plats i riksdagen men du kan väl kanske få behålla din ”Halvans” försörjning som stödjande kommunalråd till ”Helan” ni är ju trots allt ”Lottas hjältar” tillsammans så ”knäcker” ni ju en och annan öl tillsammans – simma lungt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.