De rödgrönas politik hotar Norrland

Sakta men säkert börjar vi få höra vad de rödgrönas alternativ innebär. Deras budgetförslag ska presenteras på måndag.

 Sossarna, miljöpartiet och vänsterpartiet vill bl.a. avveckla kärnkraften. En trygg och långsiktig energiförsörjning är avgörande för att värna vår svenska basindustri, som står för tusentals jobb. Att avveckla kärnkraften skulle riskera jobben i stålindustrin, på pappersverken, hos fordonstillverkarna och i andra energiintensiva sektorer.
 
De rödgröna vill också att bensinskatten höjs med närmare en halv krona per liter. För den som bor där avstånden är lite längre och behöver bilen för att kunna arbeta eller skjutsa barnen till träningen, skulle det medföra en stor skattepålaga. 
 
Dessutom vill de tydligen införa en kilometerskatt på transporter.
 
De rödgrönas politik hotar Norrland.
Etiketter: , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Tommy

  Du kan välja:
  En värld där du själv får välja vad som är bäst för dig!, eller en annan där staten betraktar dig som ett barn och väljer vad de tycker är bäst för dig.

  Bara vilsna barn väljer det rödgröna.

 2. Anders

  En STOR skattepålaga ??? Nu tar du i så du blir blå – det handlar om en knapp 1000-lapp om året – tills du byter till en snålare bil eller konverterar den till ett biobränsle. Om man absolut MÅSTE köra de här milen och inte kan tänka sig att byta till en mindre bil, samåka eller köra lite smartare, så kan man ju använda en av de 12 tusenlapparna man fått i skattesänkning per år av Alliansen. Något hot mot Norrland är det inte.

  Bilismen står för 70 % av oljeanvändningen – hur vill DU minska den utan bensinskattehöjning?

  Ägna dig åt riktig politik istället för populism!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.