Sänkt skatt i Umeå med Alliansen

Pressmeddelande med anledning av Allians för Umeås budgetpresentation nu på eftermiddagen.

En ansvarsfull politik för jobb och välfärd
 
– För femte året i rad presenterar Allians för Umeå ett gemensamt och heltäckande budgetförslag för Umeås fortsatta utveckling. Allians för Umeås budget för 2011 utgör en stabil och trygg grund för ett fortsatt växande Umeå. säger Anders Ågren (M), Sven-Olof Edvinsson (C), Britt-Marie Lövgren (FP) och Anders Sellström (KD) i en kommentar.
 
Alliansen Umeå prioriterar satsningar på välfärdens kärna. Finansieringen sker genom att minska och sam­ordna gemensam administration och öppna upp för fler utförare
Umeå är en ung stad med en kreativ och innovativ miljö, vilket fungerar som en grogrund för entreprenör­skap. Trots det finns det mycket kvar att göra för att förbättra klimatet för företagande. Visionen är att det ska vara enkelt, utvecklande och lönsamt att starta och driva företag i Umeå.
 
Alliansen är bekymrad över kommunens näringslivsklimat. För att komma tillrätta med det föreslår Alliansen en skattesänkning med 1 krona under en fyraårsperiod. För en familj med normalinkomst, där båda arbetar, skulle det ge 5000 kr mer i plånboken per år. Vi förslår vidare en rad åtgärder, bland annat införandet av så kallad utmaningsrätt. Målsättningen är att innan utgången av 2013 bli rankad som en av de tio bästa kommunerna i landet när det gäller företagsklimatet.
 
Vi ser bristerna i Umeå skolor när det gäller ordning och reda och barngruppernas storlekar. Därför förslår vi extra medel för att nå målsättningen med 15 barn per grupp samt möjliggöra att minska klasstorlekarna i högstadiet.
 
Alliansen vill se ett mänskligare Umeå. Livet ska levas från den första till den sista dagen, oavsett ålder och funktionsnedsättningar. Alla människor måste kunna påverka sitt liv, hela livet. Alliansen Umeå vill i högre utsträckning sätta brukaren i centrum. Kommunen ska stödja och kunna komplettera men inte ställa krav på anhöriga att vårda en närstående.
Mer verksamhet skall upphandlas i konkurrens. Bättre samordning och ökad utbyggningstakt inom kommu­nen när det gäller boende riktade mot äldre.
 
En satsning på en ny fotbollshall på Noliaområde möjliggörs för att stärka idrotten. I förslag till budget finns en särskild satsning på ungdomsjobb i Umeå kommun. För att förbättra kollektivtrafiken föreslås en s.k. flexlinje inom lokaltrafiken (buss på beställning).
 
Vägvalet inför 2010 års kommunval kommer att vara tydlig. Allians för Umeå satsar på ett levande Umeå med satsningar på välfärdens kärna.
 
För mer information:
 
Anders Ågren,
070-341 67 64
Kommunalråd (M)
 
Sven-Olov Edvinsson
070-602 66 34
Gruppledare (C)
 
Britt-Marie Lövgren
070-227 87 77
Gruppledare (FP)
 
Anders Sellström
070-540 12 12
Gruppledare (KD)
 
 
 
Etiketter: , , , ,

5 kommentarer

  1. Klas Viberg

    Nog vore det ärligare att redovisa politikens inriktning och mål, att försämra välfärden. Att sänka skatterna för de rika är att muta folk, att värva röster.
    Jag tror inte alls på Alliansens politik och allra minst tror jag på Reinfeldt. Han kör med dold agenda. Fina ord och formuleringar håller inte längre.

  2. Stolt skattebetalare

    Allians för ”omfördelning i samhället” har med detta ”kastat” ut ett fläskben till de som tjänar mest i samhället!

    Ni är en sorglig samling politiker i er så kallade ”allians för Umeå” ert huvudmål är som era riksdagspartier att omfördela inkomsterna i samhället en omvänd Robin Hood politik ”att ta från de fattiga och ge till de redan rika”!

    I höst hoppas jag på att några av er inte längre klarar 4% spärren till riksdagen och att ”höger Egoismen” är en svunnen tid.

  3. Christer

    Ni har min röst för ni har förstått att det är privata företag som generar skattepengar och det är det som ger oss välfärd plus att ni vill verka för ett bra företagsklimat i Umeå vilket är A och O.

  4. Andreas Georgsson

    Alliansen har inte gjort en enda sak för småföretagen de senaste 4 åren, de har endast gjort reformer som gynnat de allra rikaste som främst gynnat de stora företagen och deras ägare. Små företagen har fått det sämre under Alliansens 4 år.

    Passivitets regeringen när det gäller just sysselsättningen är så tydlig just nu. Rekord stor aretslöshet över 9%. Minskade bidrag till kommunerna som fått skicka ut 25 000 kvinnor i arbetslöshet. Det blir inte 25 000 nya jobb över en natt, bara för att du som jobbar får lägre skatt.

    Vi Rödgröna har riktiga konkreta aktiva satsningar.

  5. Christer

    Som svar till Andreas G så är det så enkelt som att jag inte delar din åsikt. Jag tycker Alliansen har hanterat finanskrisen på ett mycket bra sätt och att vi har förhöjd arbetslöshet efter den turbulenta tid som varit är inte konstigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.