Umeborna förtjänar ett nytt politiskt ledarskap!

I dagens VK finns en intressant artikel om socialdemokraternas respektive Alliansens vallöften inför valet i Umeå år 2006.

 Trots att vi i Alliansen befinner oss i opposition lokalt så har vi lyckats få igenom ett antal av de vallöften vi gick till val på förra gången, däribland inrättandet av en företagslots, samt ett permanentande av eget val inom hemtjänsten. Det är ett gott betyg.
 
Jag noterar samtidigt att de styrande socialdemokraterna skyller sina misslyckanden med att uppfylla sina vallöften bl.a. på att regeringen dragit undan pengar från kommunen. Suck, suck. Vår Alliansregering har ju som bekant tillfört stora summor pengar till kommunsektorn, och Umeå kommun är inget undantag. Därför har vi också kunnat se att Umeå kommun gör stora ekonomiska överskott år efter år under den här mandatperioden – trots att vi genomlidit den värsta internationella krisen sedan 1930-talet.
 
Om Alliansen vinner valet även lokalt i Umeå den 19 september, så kommer vi att kunna genomföra betydligt fler av våra prioriterade frågor. Sänkt kommunalskatt, mindre barngrupper i förskolan m.m.
 
Nu spottar vi i nävarna och ökar takten. Umeborna förtjänar ett nytt politiskt ledarskap!
Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.