Välkommen NetOnNet!

Vi kan läsa på vk.se att NetOnNet ska öppna butik i Umeå och invigningen ska ske hösten 2011. Det är positivt och kommer leda till ytterligare arbetstillfällen i Umeå. Enligt uppgift 30 nya jobb. Mycket bra!

Samtidigt som vi applåderar en ny etablering väcker det frågor om var kommande etableringar ska kunna ske i vår kommun. Sedan en tid tillbaka är det brist på attraktiva tomter för handel, och många företag som är intresserade har problem med att finna de lägen som de vill ha. Och (S) har hittills uppvisat ett förbluffande ointresse för brisen på tomtytor för handel.

Från Alliansen har vi föreslagit att Umeå kommun måste skapa sig en bättre planberedskap för att kunna tillmötesgå de företag som vill komma till Umeå och öppna nya butiker. Så sent som i samband med fullmäktigesammanträdet i juni röstade socialdemokrater och övriga vänsterpartier nej till vårt förslag om bättre planberedskap och att öppna upp för mer handelsytor i Umeå.

För det krävs helt uppenbart en Alliansseger i Umeå i höstens val.

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. John

    Hej
    Jo, det du skriver är sant att det behövs men först o främst, när ska ni komma till några beslut angående allt som är ”på gång” i stan, tex badhus, staden mellan broarna etc???
    Det tar alldeles för lång tid för Er att ta beslut och inte får vi som bor i kommunen veta något heller om hur ni tänker angående alla dessa saker.

  2. Anders Ågren

    Beträffande badhuset så är ju beslut tagna. Avtal undertecknat med privata intressenter för att utveckla de två kvarteren Mimer/Nanna. När det gäller Staden mellan broarna finns det sedan tidigare ett avtal mellan Umeå kommun och Balticgruppen – kommunen måste däremot komma till skott med vad den kommunala ”insatsen” i området ska bli. Där har det tagit för lång tid, ska villigt medges.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.