79 dagar kvar till valet

Nu när vi närmar oss semestertider så kommer idag ännu en opinionsmätning som bekräftar trenden: Alliansen leder, och Moderaterna är större än socialdemokraterna. Opionionsmätningen i sin helhet kan ni läsa nedan, inklippt från TT-nyheten på vk.se

Helt klart så har vårens besked från Allianspartierna respektive de rödgröna om den ekonomiska politiken inneburit att skillnaderna mellan blocken har tydliggjorts.

Det är nu viktigt att inte Alliansen slår sig till ro, utan fortsätter att kämpa varje dag fram till valet den 19 september. Vi får inte koppla av och tro att segern är vunnen p.g.a. några opinionsmätningar – den enda opinionsmätningen är den som kommer på valdagen då människor går och röstar.

Socialdemokraterna är helt klart stressade, det märks på olika sätt just nu, och som ett kvitto på situationen så vill nu Mona Sahlin inte ställa upp i en direktsänd debatt i TV4 mot Fredrik Reinfeldt dagen innan valet. Trots att det är på bästa sändingstid…..

 

Alliansen i ledning

Regeringsalliansen går förbi den rödgröna oppositionen i den senaste opinionsmätning från norska Sentio Research. I mätningen får de fyra borgerliga partierna 46,9 procent mot 45,8 för S, V och MP. Alliansen leder med 1,1 procentenheter i junimätningen, I majmätningen var skillnaden ungefär lika stor, men till oppositionens fördel.

Alla förändringarna i junimätningen ligger dock inom den statistiska felmarginalen.

Mätningen grundas på intervjuer med 2 969 personer på internet och i telefon under juni.

Moderaterna är större än Socialdemokraterna i mätningen. Alla partier klarar riksdagsspärren även om Kristdemokraterna balanserar farligt nära med 4,5 procent. Sverigedemokraterna ökar något till 5,7 procent och andelen osäkra väljare är fortsatt stor med 21,5 procent.

I juni får partierna S: 30,8 (+0,5), MP 9,3 (-0,8), V 5,7 (-0,7), M 31,8 (+0,7), FP 5,6 (oförändrat), C 5,0 (+0,3), KD 4,5 (+0,1) och SD 5,7 (+0,4).

Källa: TT

Etiketter: , , , , ,

En kommentar

  1. Conny Forsström

    Någon kommentar till det som ni inom alliansen nu vill införa, lön efter ”ekonomisk bärkraft”, vilket innebär slutet på alla avtal och början på en lönedumpning utan dess like?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.