Moderaternas dag i Almedalen

Idag drar Almedalsveckan igång på Gotland, och moderaterna är först ut på scenen av de politiska partierna.

Själv så har jag valt att följa det hela på distans – jag kommer istället att vara dels hemma i Umeå, dels i Örnsköldsvik. Men med dagens mediebevakning så lär man kunna följa allt i stort och smått ändå, inte minst alla twitteruppdateringar som redan har börjat hagla från närvarande journalister och politiker.
 
Det ska bli intressant att se vad de politiska partierna väljer att föra fram för budskap under den kommande veckan. Ikväll kommer statsminister Fredrik Reinfeldt att hålla sitt tal, och han hade en läsvärd artikel inne på DN-debatt idag ”Moderaterna övertar rollen som samhällsbärande parti” http://www.dn.se/debatt/moderaterna-overtar-rollen-som-samhallsbarande-parti-1.1132591
 
En bra inledning på Almedalsveckan var också förtroendemätningen mellan Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin, om vem som är bäst lämpad att leda regeringen. 75% för Reinfeldt och 25% för Sahlin. Siffror som talar sitt tydliga språk. För att ytterligare understryka det skifte som nu håller på att ske så kom det idag en undersökning som visar att 50 procent av svenskarna kan tänka sig att rösta på moderaterna, vilket är en klar förändring och ökning jämfört med tidigare år.
 

Moderaterna är på gång!

Etiketter: , , , , ,

En kommentar

  1. Valdemar

    Anders, du verkar lika ”bakåtkammad” i din politik som ditt utseende ger sken av trots högt hårfäste!

    Svenskarna tycker att Rainman är en bra politiker med en dålig politik – Sahlin är en dålig politiker med en bra politik!

    På valdagen blir det nog politiken som avgör: Solidaritet mot egoism – där har vi de stora skillnaderna inte partiledarna.

    En klar röd/grön seger är att vänta (och hoppas på)- egoismens tidevarv är över- fyra år med högern är nog!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.