Tråkigt besked

Har på morgonen nåtts av nyheten att Sven-Otto Littorin slutar som minister p.g.a. privata skäl. En uppslitande vårdnadstvist som pågått under några år, och den massmediala bevakningen som gått ut över hans tre barn, har gjort att han inte längre tycker det är värt priset.

I en kommentar funderar han kring om man måste vara en stålman för att vara politiker idag.

Politikens pris är tyvärr högt. Det politiska engagemanget riskerar drabba familj, vänner, släkt. När massmedias bevakning går över nya gränser hela tiden, så undrar man var det ska sluta.

Ett tråkigt besked från Sven-Otto, men fullt förståeligt.

Etiketter: , , ,

7 kommentarer

 1. Jan Nilsson

  Oj, det var tråkigt. Han är nog inte den siste som förloras på det här viset, tyvärr. Det är också många lämpliga politiker som aldrig kommer in i samhällsbygget pga mediabevakningens utveckling. Antingen för att man själv inte tror man ska orka med den här delen, eller också för att de anhöriga inte gör det.

 2. LeBe

  det kanske är så att han inte har rent mjöl i påsen och är så feg att han anger familjeskäl för avgången för att försöka komma undan svåra frågor…
  forts. följer

 3. Sara

  Till Anders och Jan – tar ni en partikamrat som inte har rent mjöl i påsen i försvar?

  Om ni gör det så är er politiska karriär över!

  Svin-Otto Littorin är med stor sannorlikhet skyldig till sexköp – hur kan ni försvara något sådant?

  Er partiledare kunde det inte!

 4. Sara

  Jan är datumet viktigt för dig?

  Är det inte frågans innehåll som är det som avgör?

  Jag tycker det verkar som om ditt ”bäst före datum” är överskridit för länge sedan!

  Surt säger räven!

 5. Jan Nilsson

  Sara, datot är viktigt om man ska förstå det jag skrev. Då visste nämligen ingen av oss något om det som kommit fram sedan. Om det vet vi i.o.f.s. kanske inte heller så mycket som man kan tro.

 6. lf

  Du skulle nog ha lugnat ned dig med kommentarer tills du får veta sanningen.Man skyller på media! Sanslöst!Politikernas pris är högt.Hur mycket har ni moderater utnyttjat Mona Salins köp av en Toblerone.Jag vet inte vad som har försiggått men bara att en f.d toppolitiker vägra svara på frågor om sexköp sänder kalla kårar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.