Invigning av Umeås nya godsbangård idag

Idag deltar jag vid invigningen av Umeås nya godsbangård, vilken har byggts för att kunna möta den trafikering som Botniabanan kommer att medföra när den nu tas i drift. Godsbangården har till ytan tredubblats jämfört med den gamla.

I direkt anslutning till godsbangården byggs också det nya logistikcentret Nordic Logistic Center. Detta gör nu Umeå till ett stort transport- och logistiknav i norra Skandinavien.

Så idag blir det seminarier, information och invigningsceremoni ute på godsbangården. Allt detta som nu sker, invigning av såväl Botniabanan (imorgon) som godsbangården idag, innebär ett nytt och betydelsefullt kapitel i Umeås historia. Jag tror inte att vi riktigt inser betydelsen av allt idag. Men det lär väl visa sig med tiden 🙂

På återhörande!

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.