Insändare om behovet av förnyelse i Umeå

Den här insändaren som jag har skrivit publicerades i VK idag. Rösta på nya moderaterna den 19 september!

 

Nytt ledarskap för Umeå!

Tillväxt, nya jobb och full sysselsättning står i centrum för moderaternas politik i Umeå. Den 19 september får umeborna chansen att vända blad i kommunen, rösta bort socialdemokraterna och låta ”epoken Holmlund” ersättas av något nytt.

Umeå har de senaste 16 åren styrts av socialdemokraterna, men nu är det hög tid för förändring. Moderaterna utmanar socialdemokraterna på allvar och vår ambition är att vinna över väljare direkt från (S). Tillsammans med övriga partier i Alliansen jobbar vi för ett maktskifte. Historiskt så brukar Allianspartierna i vår kommun ”byta” väljare mellan varandra vid valen, medan (S) sitter kvar i orubbat bo. Den trenden ska vi bryta. Det är dags att ge umeborna ett modernt och lyssnande ledarskap.
 
Umeå är utan tvekan en bra stad att leva i, men samtidigt är det mycket som kan bli bättre. Vi moderater vill att Umeå ska vara en kommun där företagande uppmuntras så att jobben kan bli fler. Ett Umeå där mindre barngrupper i förskolan är viktigare än att satsa pengar på omfattande administration. Ett Umeå där ”långbänkar” ersätts av handlingskraft och beslutsförmåga.

Till de väljare som tycker att Lennart Holmlund (S) är ett stabilt och tryggt val, så ska jag ärligt konstatera att han genom åren bidragit med positiva beslut för kommunens tillväxt. Som lugnande ord för den som möjligen står och väger mellan (M) och (S), så ligger våra partier nära varandra i just tillväxt- och infrastrukturfrågor. Det är viktigt att kunna vara pragmatisk och se till stadens bästa – det är en viktig egenskap för alla politiker som gör anspråk på att styra.

Men varje epok kommer till ett slut. Ett för långt maktinnehav riskerar att leda till stagnation och en nöjdhet med sakernas tillstånd. Det är helt uppenbart att detta har skett inom dagens styrande socialdemokrati.

Valet den 19 september står mellan de nya moderaterna och de gamla socialdemokraterna. Det är dags att vända blad även i Umeå – rösta på moderaterna!

Anders Ågren
Moderat kommunalråd
Umeå

 

Etiketter: , , , , , ,

En kommentar

  1. Q A

    Hej!Hur vill du förbereda Umeå kommun på följderna av peak-oil som är nära förestående? Peak-oil (dvs att oljeutvinningstakten börjar minska) Detta påverkar ALLT. Vår ekonomiska TILLVÄXT är starkt kopplad till ständigt ökad oljeutvinning, på sikt kommer oljan bli så dyr att det kommersiella jordbruket med fossildrivna traktorer, av fossilt tillverkad kosntgödsel,kommer att gå på knäna. Färre än idag kommer att ha råd att åka bil så mycket som vi gör idag, flygresor(om flygbolagen överlever) kommer att bli dyrare. Som sagt,hur vill du förbereda och bygga Umeå kommun så att den står väl rustad?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.