Fartguppen i Umeå inte bra för miljön

Det glädjer mig att läsa tidningen idag och se att Moderaternas förslag om att ta bort merparten av vägguppen i Umeå får stöd.

Ordföranden för Motormännen i Umeå, Karin Sjölund, säger i en kommentar att idelaet vore att ta bort dem då de varken är bra för miljön eller bilisterna. Hon konstaterar att "guppen skapar en ojämn trafikrytm som i sin tur ökar bilarnas utsläpp. De är också ett irritationsmoment för bilisterna och de skapar en dålig arbetsmiljö för yrkesförarna."

Som sagt – vägguppen är inte bra för miljön. Låt oss ta bort dem.

Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Ante

  Visst är det ganska tråkig syn ni har då ”irritationsmomeent” är anledning av borttagande. Fartgupp finns väl till för att säkerhetställa trygg gångmiljöer för de som går/cyklar fram och tillbaks till skola och arbete? Inte ska väl samhället byggas efter hur bilen ska ta sig fram??

 2. Skepparn

  Det är skillnad på vägbulor och farthinder, vägbulor är korkade små kullar i asfalten som man kan köra runt. Vilket också många gör. Gör riktiga farthindet istället!

 3. Realist

  ”Skepparn” har med sin kommentar, uppenbarligen inte läst vad ordf. i motormännen Umeå anger: ”guppen skapar en ojämn trafikrytm som i sin tur ökar bilarnas utsläpp. De är också ett irritationsmoment för bilisterna och de skapar en dålig arbetsmiljö för yrkesförarna.” Därför har Skepparn fel i att föreslå ”riktiga farthinder”. Alla farthinder måste tas bort. Vi behöver alltså inte tillföra nya utan ta bort dem som redan finns, både för minskade utsläpps skull och för arbetsmiljön.
  Ante, samhället måste byggas utifrån miljöhänsyn. Därför måste ”fartguppen” bort.

 4. Mikael

  Guppen klargör ju att högerregeln finns!!!, Mycket bra med gupp, dumma Umeå bilister, svär varje dag jag ute o kör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.