Högmod går före fall

På riksplanet leder Alliansen och får snudd på egen majoritet i alla mätningar. Moderaterna är också största parti. Det gäller nu att fortsätta kampanja och debattera de dagar som är kvar fram till valet den 19 september. Enligt mätningarna är det ca 20 % som fortfarande är osäkra och inte har bestämt sig. Det värsta som kan hända är att alla aktiva tror att valet är vunnet och att man trappar ned på aktiviteterna.

På lokalplanet hemma i Umeå står (S) tydligen stabilt, även om vi moderater rycker fram från en sedan tidigare låg nivå. Idag kom en mätning om förtroendet för mig respektive Holmlund (S). 47-39 i Holmlunds favör. Jag ska inte ducka för det faktum att det hade varit trevligare om förtroendesiffrorna för mig ökade och inte minskade, som i den här mätningen. Självklart. Men jämför förtroendersiffrorna med motsvarande kommunpolitiker i andra kommuner, eller för den delen med flertalet partiledare på riksplanet…. I Umeå får politikerna generellt höga betyg av sina invånare.

Nu är det bara att kavla upp ärmarna och jobba ännu hårdare. Det är 12 dagar kvar. Mycket kan hända, både på lokalplanet och riksplanet.

Högmod går före fall.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.