Har inget parti tagit ställning?

I ett nyhetsinslag från ett av våra lokala nyhetsprogram på tv, så får tittarna veta att inget parti i Umeå har tagit ställning beträffande "Staden mellan broarna". I inslaget förklaras vidare att "inget parti driver frågan så här direkt konkret".

?????

Då nonchalerar man därmed det faktum att Alliansen Umeå i vårt valmanifest har det som en av 13 punkter att just förverkliga Staden mellan broarna samt att ett Kulturens Hus skall byggas i området. Nyhetsredaktionen bortser också från det faktum att vi moderater i vårt eget valmanifest skriver att vi vill förverkliga Staden mellan broarna snarast, bygga ett Kulturens Hus och att Stadsbiblioteket kan flyttas dit.

Men det klart. Eftersom TV inte kom till någon av våra presskonferenser (varken Alliansens eller Moderaternas) då valmanifesten presenterades, så kanske det är för mycket begärt att de ska ha upptäckt våra ställningstaganden.

Dock blev jag själv uppringd för inte så länge sedan av en reporter från samma tvprogram, och fick dessa frågor, Jag förklarade då att vi moderater vill se ett beslut inom två månader om vad ett Kulturens Hus ska innehålla, och att från moderaternas så anser vi att stadsbiblioteket kan flyttas dit.

Men när nyhetsinslaget sänds så får tittarna veta att inget parti har tagit ställning och att frågan inte drivs konkret i valrörelsen.

Vad hjälper det då att verkligheten är en annan? Tur att man har bloggen.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. werno

    I andra sammanhang är ju ni politiker snabba med att tala om vem ni tycker har eller gjort fel Det här är ju fråga om att man gjort ett dåligt jobb. TV4 och SVT har lokala TV-sändningar i Umeå. Vem av de två som är ”skyldig” kan väl talas om rätt upp ned. Du visar ju bara vilka brister nyhetsinslagen kan ha. Den bristen ser vi lite då och då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.