Goda förutsättningar för Västerbotten

I dagens VK har jag fått följande debattartikel publicerad:

 

Allianssegern ger goda förutsättningar för Västerbotten!

Moderaternas och Alliansens gemensamma valseger innebär ett förnyat förtroende för ekonomiskt ansvarstagande och en samlad politik för fler jobb. Det stärker även förutsättningarna för Västerbotten framöver.

Samtidigt är det tydligt att svenska folket valde en stark arbetslinje framför en återgång till ökade bidrag och passivitet. Hela 4,4 miljoner löntagare slipper nu de skattehöjningar som vänsteroppositionens politik hade inneburit. Det ska löna sig att arbeta, och det fortsatta förtroendet för regeringen innebär möjlighet till ytterliggare skattesänkningar för framförallt låg- och medelinkomsttagare om ekonomiskt utrymme finns framöver.

Valresultatet innebär även förbättrade villkor för entreprenörskap och företagande här i Västerbotten. Nu kan arbetet fortsätta med att minska regelkrånglet och att göra det enklare att starta, driva och utveckla företag. Socialdemokraternas, Vänsterns och Miljöpartiets kostsamma förslag som kilometerskatt och en fördubbling av arbetsgivaravgifterna för alla unga är nu tack och lov skrotade. Det uppskattade rut-avdraget får vara kvar och kan fortsätta lägga grunden för viktiga nya arbetstillfällen i en snabbt växande bransch.

Väljarna har även tydligt sagt nej till oppositionens föreslagna avveckling av kärnkraften. Det stärker förutsättningarna för fortsatt bra villkor för basindustrin och en trygg energiförsörjning för såväl företag som hushåll här i Västerbotten.
Nu kan även den aktiva arbetsmarknadspolitiken utvecklas för att förhindra att arbetslösheten biter sig fast in finanskrisens spår. Genom bland annat förstärkta insatser för coachning och stora satsningar på lärlingar och arbetspraktik vill Alliansen sänka trösklarna in på arbetsmarknaden och ge människor hjälp och effektivt stöd för att kunna komma tillbaka.

De viktiga steg Moderaterna och de andra partierna Alliansen tagit för mer kunskap i skolan kan nu fortsätta. De kommande åren får vi tack vare alliansregeringen en ny gymnasieskola och ökad kvalitet i grundutbildningen. Därtill införs nya och tydliga mål i skolan, en bättre lärarutbildning och lärlingsprogram i gymnasieskolan. Även en ny skollag, tidigare betyg, samt ny betygsskala och kursplaner är förbättringar som nu kommer att komma på plats.
Sammantaget innebär allt detta viktiga förbättringar som gör både Sverige och vårt län starkare.

Under de kommande åren ska vi fortsätta att ta ansvar genom att prioritera en stark arbetslinje. Genom fler i arbete kan vi utveckla vår gemensamma välfärd med en bättre skola, vård och omsorg. Både här i Västerbotten och i övriga delar av landet.

Anders Ågren
länsförbundsordförande,
Moderaterna i Västerbotten

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.