S+V = dåligt för Umeå

   

  Umeå kommer att styras av en koalition av S och V. Det står klart sedan förhandlingarna är avslutade, och kan också ses som väntat mot bakgrund av valresultatet där S försvagades och V stärkte sina positioner.

   Men det är mycket olyckligt.
   
  Jag är starkt bekymrad över Umeås utveckling under kommande mandatperiod. Att ge vänstern inflytande över den ekonomiska politiken är oroande. Vi minns med fasa åren 1998-2002 då Umeå styrdes av en koalition mellan S och V: Återkommande budgetunderskott i de stora nämnderna, en stagnation i befolkningsutvecklingen, ett stopp för alternativa driftsformer. Långtidsjukskrivningarna ökade i rask takt.
   
  Och nu är Vänsterpartiet tillbaka vid rodret. Spåren förskräcker! Vi går nu mot en tydligare blockpolitik även i Umeå, och om den utvecklings- och tillväxtfientlighet som vänstern företräder får genomslag är det ett allvarligt hot mot Umeås tillväxtambitioner. Med vänsterpartiet kommer det inte finnas några ambitioner som helst att förbättra Umeås företagsklimat.
   
  I valet 2010 gick moderaterna starkt framåt i Umeå – vi gjorde vårt bästa val på ca 80 år, och Alliansen blev tillsammans större än socialdemokraterna. Men det räckte tyvärr inte för ett maktskifte. Under de kommande fyra åren girar Umeås politiska styre som en konsekvens starkt åt vänster, då socialdemokraterna går in i ett samarbete med vänstern.
   
  Nu siktar vi på valet år 2014. Då ges nästa chans att på allvar vrida skutan rätt. Tills dess ska vi göra vårt yttersta för att ändå påverka den praktiska politiken i rätt riktning, inte minst i utvecklings- och infrastrukturfrågor. Men det blir betydligt svårare med Tamara Spiric (V) som Lennart Holmlunds (S) nyfunna allierade.
Etiketter: , , ,

5 kommentarer

 1. Ante

  Tänk att så mycket skitsnack kan komma från en och samma person.

  Jag förutsätter att du inte har någon som helst koll på Vänsterpartiets politik iom det du skriver. Tråkigt, med en kille som trodde att han skulle bli stadens nya ”överhuvud”. Bevisligen föll inte invånarna över eran nyliberala politik.

 2. Pelle

  Anders, viktigast är att du och moderaterna tillsammans med övriga ”aliens” partierna inte får så stort inflytande i politiken i Umeå!

  Vi kan alla se hur ni raserat välfärden i landet under era fyra första år vid makten!

  Nu hoppas vi bara på ett misstroendevotum i riksdagen så vi får välja om innan ni raserat mer!

 3. Dennis

  Acceptera väljarnas dom vilket blev att man vill ha vänsterstyre. Ni har ju själva medverkat till den usla företags och utgiftspolitik som bedrivits i stan. Inte har det funnits något vettigt oppositionsparti att rösta på under er tid med kohandel med S och Holmlund. Det bisarra är ju att den enda opposition som funnits har kommit ifrån vänster. Detta trots att S inte behövt göra några större avkall på sin politik under ert samarbete. Viktigt att det för väljarna i nästa val går att välja mellan liberalt eller socialistisk politik.

 4. fredrik

  Det är roligt att läsa borgare då de skall förklara att DE minsan är ansvarfulla. Vi vet att ingen högerregering klarat av att vara ansvarfull. Att Reinfeltd lyckts dupera media hjälper inte. Sänkta skatter med 100 miljarder. Ökade klyftor, och vet du vad: sattsningen på infrastruktur i norrland fick stryka på foten. Så ska du hålla dig till sanningen kanske, istället för att påstå att alliansen skulle vara ett BÄTTRE allternativ, än någonting.

  Vad ledde utförsäljningarna till? Exakt det som ni lovade att de INTE skulle leda till.

  Lögnare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.