Hela havet stormar

Så har den till slut kommit – den socialdemokratiska eftervalsdebatten.

Sämsta valresultatet för (S) sedan år 1914 kommer nu att debatteras inför öppen ridå under några månader, och som det ser ut tvingas alla i partiledningen ställa sina platser till förfogande inför en kongress nästa år.

Ja, det ska bli intressant att följa det här. Mona Sahlins ställning är svag, men samtidigt undrar jag hur länge fokus ska ligga enbart på personerna och inte på politiken. Lennart Holmlund (S) går i dagens VK ut på debattsidan och menar att partiledningen inte ska bytas ut.

Kan det kanske vara så att det är just den socialdemokratiska politiken det är fel på? Det faktum att sossarna övergivit den klassiska arbetslinjen, och lämnat över den frågan till oss i Alliansen.  Eller tror verkligen en majoritet av S-företrädarna att allt är Mona Sahlins, Ibrahim Baylans och Tomas Östros fel?

Vi får se. Nu följer av allt att döma minst ett halvårs öppen maktkamp inom socialdemokraterna. Är det politiken eller personerna det är fel på? Eller både och?

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Anders Ågren

    Svar till Umeå klädbibliotek (2010-11-11 10:24)
    Hej! Jodå, jag har hört talas om er, har för mig att jag läste en artikel i tidningen om klädbiblioteket. Däremot har jag ingen uppfattning om ev koppling till stadsbiblioteket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.