Bygg gärna, och bygg högt!

I dagens VK finns en artikel om hur Umeås nya "sky line" kan se ut om några år. Det vore väl fantastiskt om det blev verklighet!

Många som jag mött tycker att 13-våningar är för lågt och "futtigt" och jag kan ha sympati för de tankegångarna. Samtidigt så begränas bygghöjden i Umeå av närheten till flygplatsen, och de begränsningar som kommer av detta. Inget att göra något åt, tyvärr. Vi vill ju inte riskera vår värdefulla flygplats och de konkurrensfördelar som vi får av att ha en flygplats så nära centrum.

Det finns många spännnade projekt på gång i centrum. Vi moderater är verkligen inga bromsklossar, utan tillskyndare av fler investeringar i vår stad. Bygg gärna, och bygg högt!

Vi vill se ett levande centrum – dag som natt.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Rabbe Sjöberg

    Håller både med dig och opponerar. Bygg gärna på den fula 60-tals bebyggelsen, som en gång totalförstörde Umeå fina centrum, med x antal våningar om detta kan bevara gamla trähus. Umeå behöver både ock och som politiker får ni inte gå med på att ett gammalt hus måste rivas för att ägaren underlåtit att sköta och renovera det. Vanskötsel måste stoppas i tid!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.