Jämställda bolag presterar bättre!

En artikel i Dagens Industri denna vecka tog upp skillnanderna mellan privata företag där det enbart är män i ledningen, kontra företag där även kvinnor finns med i toppen. En omfattande undersökning av konsultjätten McKinsey, där man intervjuat 1500 företagsledare i olika länder och olika brascher.

Resultatet var entydigt. Företag som även har kvinnor i företagsledningen, istället för enbart män (som det länge sett ut på många håll och tyvärr ser ut även idag) presterar bättre på område efter område : "..kvinnligt ledarskap är särskilt effektivt för personalutveckling, förväntningar och belöningar, inspiration samt deltagande i beslutsfattande". Och som sagt så ger det resultat i ekonomiska termer. Bättre avkastning etc.  

Dags för fler privata företag att släppa in kvinnor på ledande befattningar – det gynnar det enskilda företaget, det gynnar de anställda, det gynnar ägarna.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.