NÄR får vi se nya digitala informationsskyltar vid Umeås infarter?

Ytterligare en i raden av Umeås långbänkar är av det mindre slaget, men ändå.

I flera års tid har det talats om att sätta upp nya informationsskyltar vid stadens infarter. Digitala informationsskyltar, så att man enkelt och snabbt kan uppdatera med olika evenemang etc som är aktuella i Umeå.

Men inget händer. Redan i mars 2008 väckte jag frågan i fullmäktgie och fick svar att man jobbade med det. Det har nu gått 2,5 år sedan dess, och fortfarande har vi inte fått upp några informationsskyltar. I andra städer är det inget problem, men i Umeå är det tydligen väldigt komplicerat och svårgenomfört.

Därför tar jag upp frågan igen på fullmäktige nästa vecka. Har just lämnat in följande fråga till Lennart Holmlund:

 

Enkel fråga till kommunstyrelsens ordförande Lennart Holmlund (S):

  
När kommer Umeå att få nya digitala informationsskyltar vid stadens infarter?
 
När man närmar sig Umeå måste det synas och kännas att man kommer till Norrlands största stad – självklart vid de stora infarterna och kanske något redan vid kommungränsen.
 
Tyvärr har frågan om nya informationsskyltar blivit ännu en i raden av kommunala långbänkar.
 
En längre tid har det pratats om att sätta upp nya informationsskyltarna vid Umeås infarter. Själv väckte jag frågan i fullmäktige i mars år 2008 (!) och då var svaret att det redan pågick ett arbete med detta.
 
Sedan dess har frågan varit uppe i KSAU, senast den 4 maj detta år, och då var tanken att vi skulle upphandla driften av digitala informationsskyltar. Digitala, för att man enkelt och snabbt ska kunna variera informationen och uppdatera med aktuella evenemang i vår kommun. Men ärendet återremitterades för vidare beredning och sedan dess har det varit tyst. Trots att alla var angelägna om att de skulle vara i drift innan årsskiftet.
 
Den här frågan handlar ju inte om att vi ska skicka någon till månen, utan vi ska bara få upp nya informationsskyltar, efter samma mönster som andra städer . Det borde inte vara så komplicerat. Så vad händer egentligen? Ju förr nya skyltar kommer upp, desto bättre!
 
 
Min fråga till Lennart Holmlund (s) blir därför:
 – När kan vi få se de nya digitala informationsskyltarna vid Umeås infarter?
 
 
 
Umeå 2010-11-23
 
 
Anders Ågren
Kommunalråd (M)
Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. TC

    Alla förslag i Umeå återvinns/återremitteras i all oändlighet för att på så sätt sysselsätta alla annars sysslolösa kommunalanställda tjänstemän. Ett annorlunda och unikt sätt för Umeå att fixa arbetslösheten genom att göra om samma arbetsuppgifter, utredningar, i årtionden, som exempelvis de eviga utredningarna kring äventyrsbadet och evenemangsarena och staden mellan broarna och…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.