Vänstern en broms för tillväxten

Följande replik på (V) publicerad i dagens VF:

 

Vänstern är en broms för Umeås tillväxt

Vänsterpolitikern Irina Enbuska von Schantz (15/11) menar i en replik att Vänsterpartiet inte är tillväxtfientligt. Tyvärr pekar deras agerande i kommun- och rikspolitiken på motsatsen.

Vänsterpartiet är ett parti som arbetar för att höja skatterna, och i förekommande fall (som i Umeås) behålla redan höga skattenivåer. Enbuska von Schantz menar tydligen att den politiken gynnar småföretagare. Vänsterpartiets motstånd till entreprenader och valfrihet på det lokala planet är ytterligare exempel på hur deras tillväxtfientliga politik aktivt motverkar privata aktörer.

Att borgerligheten skulle minska den sociala och ekonomiska tillväxten är absurt. Alliansen har en rad förslag som ökar möjligheterna till ekonomisk tillväxt. Vi underlättar för nyföretagande genom ytterligare satsningar på företagsinkubatorer, vi vill införa s.k. utmaningsrätt för privata företag gentemot offentlig verksamhet och vi underlättar för människor att starta företag och anställa fler. Ju fler människor som kommer i arbete, desto mer resurser till välfärden.

Moderaterna och alliansen vill främja all företagsamhet, från småföretag till storföretag – det gynnar den sociala och ekonomiska tillväxten. Vänsterpartiet agerande är, tyvärr, en broms för Umeås tillväxt.

Anders Ågren
Kommunalråd (M)
Umeå

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.