Rekordhögt förtroende för förtroendevalda

Läste en intressant och glädjande artikel i Dagens Industri, nämligen att svenskarna efter valet 2010 när de tillfrågas har ett rekordhögt förtroende för de politiskt förtroendevalda. Frågeställningen gällde riksdag och regering.

Tvärtom den bild som man lätt får när man läser anonyma kommentarer på diverse nätforum, så har de allra flesta svenskar högt förtroende för politikerna. Förtroendet är dessutom rekordhögt. I den så kallade Förtroendebarometern har man mätt detta sedan 1997 och aldrig tidigare har man nått sådana höga förtroendesiffror. Positiva nyheter, för alla oss som jobbar politiskt – oavsett partifärg.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.