Varför ska man inte kunna bygga höghus på Ön?!?

Med förvåning läste jag i veckan att AB Bostaden har övergivit planerna på att bygga ett flertal höghus på Ön, när det om några år är dags att bygga nytt på det området.

Anledningen sägs vara att Umeå kommun inte vill det, och att Bostaden gör som kommunen vill.

Moderaterna är ett av partierna som stod bakom den fördjupade översiktsplanen för Ön, och vår ambition var bl.a. att möjliggöra att man skulle kunna bygga högt. Ju högre man bygger, desto mindre behöver man inkräkta på angränsande områden. Riktlinjen med ett snitt på 5 våningar i gatuplan var ju ett genomsnitt, och vi var tydliga med från politiken att beträffande hushöjderna på norra delen av Ön skulle kunna gå högre än 9 våningar. Detta för att ett flertal av våra partier ville se hushöjder på upp till åtminstone 12 våningar.

Om AB Bostaden nu tolkar beslutet som att kommunfullmäktige inte vill att de ska bygga högt, så är det då tvärtemot den uppfattning som vi moderater företräder. Jag har också den bestämda minnesbilden av att de partier som stod bakom den fördjupade översiktsplanen för Ön, alla hade uppfattningen att man gärna såg höghus på Ön.

Jag har därför idag lämnat in en interpellation till Lennart Holmlund (S) i ärendet, så frågan kommer att diskuteras på fullmäktigesammanträdet i december.

Självklart ska man kunna bygga höghus på Ön – jag hoppas att Lennart Holmlund (S) delar min uppfattning!

 

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.