Höghus på Ön

I dagens VF finns en artikel om den interpellation jag lämnat in angående de kommande byggnationerna på Ön, och min fråga om varför inte Bostaden längre avser att bygga höghus på Ön.

Det är då verkligen inte i linje med vad jag uppfattade var den politiska viljan när förslaget till ny fördjupad översiktsplan antogs. Enligt moderaternas mening möjliggörs högre hus just genom översiktsplanen. Om nu vissa tolkar det på motsatt sätt, så krävs det förtydliganden. Men jag förutsätter att de styrande socialdemokraterna och Lennart Holmlund (S) delar min uppfattning i denna fråga.

Ju högre man bygger, desto mindre mark behöver man ta i anspråk på området.

Frågan kommer upp till diskussion på fullmäktige i december.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.