Fullmäktige idag

Kl. 09.00 börjar årets sista sammanträde med kommunfullmäktige i Umeå. En av de frågor jag skall upp i gäller AB Bostaden och hurvida de ska kunna bygga höghus på Ön eller inte. Förhoppningsvis hinner jag med den debatten innan lunch, då den är nr två bland dagens interpellationer.

Bakgrunden är en artikel i VF där vd:n för Bostaden uttalade sig att de gett upp planerna på ett flertal höghus på Ön, då de rättar sig efter vad kommunen vill. Men mig veterligen så finns det en bred politisk uppslutning kring att förtäta och bygga högt inte minst på den norra delen av Ön. Jag kan inte se att den antagna fördjupade översiktsplanen för Ön hindrar detta. Tvärtom.

Vi får se vad som sägs under dagens debatt. På återhörande!

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.