Staden mellan broarna!

Igår kom det efterlängtade BESLUTET.

Igår lyckades vi hitta en bred politisk enighet – alla partier i näringslivs- och planeringsutskottet – om vad som ska ske beträffande Staden mellan broarna. Umeå kommun och Balticgruppen bildar ett gemensamt bolag för det som komma skall. Ett Kulturens hus kommer att byggas – biblioteket blir naturligtvis en tung del av innehållet – och området skall gestaltas i linje med vad som tidigare presenterats av Snöhetta, även om det inte var några slutgiltiga skisser som visades i augusti.

Nu krävs det ett snabbt fotarbete för att pusselbitarna skall fogas samman till kulturhuvudstadsåret 2014.

Ännu en av Umeås långbänkar kommer nu att kunna läggas till handlingarna.

När det väl gällde så lyckades "Umeandan" få genomslag i den praktiska politiken i kommunen. Det är bra för umeborna!

 

Etiketter: , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Patrik

    Istället för era skrytbyggen kan ni ju bygga mera billiga hyresrätter åt studenterna! Samt en upprustning av Ålidhem, det finns kakelackor där. Trodde politikerna var klokare här i norr, och att jag skulle slippa babelns torn som det finns mycket av i min hemstad, men en politiker är en politiker är en politiker…

  2. Skogsägare

    Är det verkligen för detta vi betalar skatt? Eller kommer bygget att finansieras genom avgifter som läggs på de som kommer att nyttja anläggningen? Jag föreslår att du ser Martin Borgs utmärkta dokumentär ”1200 miljarder”, om du inte redan sett den. God jul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.