Humor i Sundsvall

Nu är de igång igen, sundsvallsborna.

2007 väckte det stor uppmärksamhet när Sundvall la beslag på epitetet Norrlands huvudstad. Men t.o.m. patentregistrerade titeln (!). Massmedia från alla håll och kanter ringde och ville ha kommentarer. Själv tyckte jag det var småkomiskt, men tyckte ändå att det var bra med konkurrens om positionen. Man ska alltid välkomna konkurrens. I Umeå finns det ju en tendens att många blir väl hemmablinda och självgoda ibland.

Men det gick uppenbarligen för snabbt i svängarna i söder den gången. På hösten 2007 backade man från initiativet. Man hade kommit till insikt med att stan inte fixade en närmare granskning och man har nu ändrat sig. Nu gällde påståendet endast nöjen och shopping.

Januari 2011. Nu är de igång igen. Men i sak är det positivt. Det visar bara att många städer är hungriga och vill utmana och kämpa om tillväxten, jobben och företagsetableringarna. Umeå måste vässa sin profil och sträva efter att bli bättre – inte minst inom handelns område, där Sundvall faktiskt är strået vassare inom sällanköpsvaruhandeln.

Men att Umeå är Norrlands riktiga huvudstad, det vet vi väl alla 😉


Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Leif

    Tittar man på Umeås trackrecord så talar väl mycket att Sundsvall borde få titeln. Om man bara tar din gren, det lokalpolitiska. Säg bara staden mellan broarna så skrattar ju resten av Sverige åt oss, Badhuset, listan kan göras lång, ja det fungerar ju inte speciellt bra av olika anledningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.