Nytt politiskt landskap

Massmedia rapporterar idag om ännu en opinionsmätning, SKOP, där trenden håller i sig:  moderaterna fortsätter öka (till 35%) medan socialdemokraterna fortsätter falla (under 25%).

Det vi ser är ett nytt politiskt landskap, där socialdemokraternas historiska dominans definitivt är bruten. Förvisso lär det stabilisera sig under våren den dag (S) får en ny partiledare, och osäkerheten kring vänsterpartiets och miljöpartets ledning upphör. Ingen tror ju att (S) kommer att ligga kvar så här lågt, och det är lång tid tills nästa val. Hur det går i valet 2014 är ännu ett oskrivet blad, men att vi fått uppleva ett paradigmskifte i svensk politik råder det ingen tvekan om.

Nu gäller det att fortsätta utveckla såväl nya moderaterna som Alliansen som helhet. Vi ska inte sitta still i fyra år, utan jobba enträget och målmedvetet för att stärka såväl välfärden som arbetslinjen i vårt land.

Etiketter: , , , , , ,

En kommentar

  1. Skogsägare

    Alltid trevligt med fina opinionssiffror. Jag hoppas ni tar tillfället tillvara och avancerar även i den ideologiska debatten. Många gånger låter tyvärr de nya moderaterna allt mer som gamla socialdemokrater.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.