Dags för Umeå att delta i Earth Hour!

Umeå måste delta i klimatmanifestationen Earth Hour!

Allianspartierna i Umeå lämnade idag in en motion där vi föreslår att Umeå kommun ska delta i den världsomfattande klimatmanifestationen Earth Hour den 26 mars.
Genom att delta i denna klimatmanifestation kan vi bidra till att göra medborgarna uppmärksamma på vår viktiga gemensamma uppgift att minska klimatpåverkan. Vi får dock inte glömma att symbolpolitik är och förblir symbolpolitik. Det är tveklöst så att det kommunen gör i övrigt inom miljöområdet har betydligt större effekt på miljön än denna manifestation.
 
Men när fler och fler kommuner, regioner och länder deltar i klimatmanifestationen väcker det många frågor, av negativt slag, om Umeå inte visar sitt engagemang genom att delta även i denna manifestation.
 
Det har en viktig symbolisk betydelse att delta.
 
 
 
Följande pressmeddelande har skickats ut på förmiddagen:
 
Pressmeddelande 110121:
 
Alliansen föreslår att Umeå ska delta i miljömanifestationen Earth Hour den 26 mars!
 
Den 26 mars förra året genomfördes vad som beskrivs som världens största miljömanifestation – Earth Hour. 128 länder, 70 av Sveriges kommuner och varannan svensk deltog 2010. Ännu fler länder, kommuner, skolor, föreningar och människor väntas ställa upp i år. Alliansen Umeå föreslår nu i en motion lämnad till kommunfullmäktige att även Umeå kommun ska delta.
 
Alliansen Umeå väljer nu att tillsammans ta upp frågan eftersom att medverka i denna världsomspännande demonstration är ett handfast sätt för Umeå kommun att visa miljömedvetenhet och verka som ett föredöme för kommunmedborgarna. Earth Hours syfte är att deltagarna i manifestationen släcker alla lampor och minimerar sin elanvändning under 1 timme (26 mars kl. 20.30 – 21.30) för att visa att man är bekymrad över klimathotet.
 
Ett deltagande har en viktig symbolisk funktion, och det är hög tid att Umeå visar sitt miljöengagemang även genom denna manifestation, förklarar Alliansens gruppledare i ett gemensamt uttalande.
Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.